tisdag, mars 13, 2012

Krispigt knäcke

Knäckebröd med pumpafrön och flingsalt.....oemotståndligt!

Galet gott knäcke som dessutom är bra för magen.

Blanda

1 dl solrosfrön
½ dl linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl dinkelmjöl
½ tsk salt
½ dl raps/solrosolja, jag valde valnötsolja
2 dl varmt vatten

Bred ut med en "slickepott" på ett bakplåtspapper och strö över pumpakärnor och flingsalt, tryck till lite så kärnorna fastnar.
In i nedre delen av ugnen, 150 grader i 50 minuter - njut!

3 kommentarer:

helen sa...

Tack för tipset, det låter jättegott och verkar enkelt oxå. Det ska provas. Försöker minska ner på vanligt mjukt bröd.

kram

A-K sa...

MUMS vad gott det ser ut!
Det måste testas :-)

KRAM

Mia Silvegren sa...

Hej Marie.
Det här har jag gjort flera gånger nu, nu är det dags idag igen men hade tappat bort receptet och fick då anledning att gå in på din blogg och leta. Vilka fina bilder du har och så duktig du är med träning och allt. Nästan så att du inspirerar ;-). Ha det gott/Mia