tisdag, mars 13, 2012

Envis som attan

Vi har kommit i en fas "jagväljersjälvkläder" och detta gäller (både mejsjälv och:-) sonen! Jädrar vad envis Milo kan vara. Vi har tjafsat om en tröja som ligger i tvätten som han hämtat i tvättbacken tre dagar på raken, jag förklarar att man inte kan ta smutstvätt på sej men se det förstår inte lille herr Milo. Sedan har han en Ullareds t-shirt som är lika bred som lång, den är också favorittröjan och jag får rysningar varje gång han bråkar om den;-) Häromdagen skulle ha tvunget ha sina Desigualjeans som har gått sönder tvärs över knät och den lille räkan säjer till mej - Dom är ju coola mamma!
Vad ska man svara? Bit ihop och inse att det inte är hela världen att han inte är "snyggt" klädd med kläder som passar ihop osv, det är ju lite av ett handikapp hos mej. Jag vill ju mycket gärna matcha och hålla mej till nyanser som klockar.

Just i skrivande stund är jag gruvligt trött och borde krypa till kojs, fick detta trötthetsanfall efter min träningsrunda ikväll. Vi får nog diskutera vidare imorgon. Sov gott söta ni!

Kram på er! Mie

3 kommentarer:

Anonym sa...

jaha en till treårskris!!
Lägg fram kläder på kvällen i soffan så han har dom på morgonen och inga långa förklaringar. Varsegod lille herrn, han ska inte välja för då blir han kluven i tankarna.Barn i den åldern klarar inte detta så bra. Ta konflikten nu annars blir det bara värre . Han testar ditt tålamod och så sin envishet förstås.Prova!!
Låt honom byta till egna valda myskläder oavsett om dom matchar när ni kommer hem,kalla det hans myskläder. Råd från mormor.

A-K sa...

Visst är det härligt att de visar att de har egen vilja.
Oftast tar Filippa på sig det jag lägger fram, men ibland bestämmer hon att hon vill ha en särskild klänningen eller tröja och då brukar hon få ha det. Filippa ska ju alltid klä av sig när vi kommer hem och ska vara nakenfid :-) Om vi ska iväg senare på eftermiddagen/kvällen (skjutsa A eller F eller åka och handla) brukar Filippa få välja fritt bland sina kläder.. ibland blir det bra och ibland blir det mindre bra men då låter jag henne hållas. Idag fick hon ihop en jättefin kombo när hon och Felicia skulle gå ut på tomten och leka.

KRAM

helen sa...

Ha ha, mormors råd är bra!
Men gud så envisa de kan vara. Ordet cool används flitigt av vår herre.
Även här kan det tjatas om det som ligger i smutsen.

Jag lägger fram kläderna och det blir maken som får ta fighten om Leo har en annan uppfattning sen då jag ju redan är på jobbet.

Hoppas morgonens påklädning gick utan tjafs

kram