söndag, december 25, 2011

-Mamma, Tomten var en hon!

Barn är så smarta! Milo kommenterade oss när vi pratade om Tomten som han, -Nej det var en hon för Tomten hade klackaskor!
Det var min mamma som var tomte för männen fegade ur och Milo lade märke till en klack på stövlarna, absolut inte höga men dom klassades som damstövlar:) Visst är det smart! Ni kan tro att han studerade noggrant och satt som ett tomtebloss. I år fick Tomten kramar och hjälp. Theo var lite rädd men lugnade sej efter en kort stund.
Spanar in tomten

 Står för underhållningen som rockstjärna
 Theo gillade att klättra på paket:)
Milo ger Tomten en kram.

Vi hade en underbar Julafton med många skratt och julklappspel som så många vet hur hysteriskt det kan bli! :-)

Milo var mycket viktig när han gav Tomten ett paket med sina nappar, han sa att detta paket ska tomtebarnen ha och allt var frid och fröjd:) När vi skulle sova blev han lite ynklig och undrade om Tomten kunde komma tillbaka med hans paket. När vi vaknade i morse så frågade han igen om Tomten kom tillbaka. Fick ju förklara att det gick inte och att han var så duktig, då kom den lilla klena ledsna rösten -Jag saknar mina bappisar:(

Vi steg upp och fick honom på andra tankar och dagen har gått bra. Milo och jag knöt oss i soffan och sov ett par timmar tätt tillsammans, så mysigt! Precis för en stund sedan sa han till pappa att vi skulle åka och köpa nya nappar imorgon, inte lätt att vara liten och inte få sin trygghet som funnits i tre år. Tur att snuttekuddar och täcka finns tillhands.

Milo fick flera paket och vi tacka alla för underbara klappar som föll herrn i smaken! Han fick memoryspel av Filippa:) som spelades med Besim på natten, han fick olika lastbilar/lyftkran, bok, Cars-bilar+Mack, blockflöjt(jotack!) flipperspel, lufthockeyspel, cd-spelare som är en Blixten McQueenbil, picknickset, pengar...tror jag fick med allt nu? Nu i morse hade vi sparat en paket som beröm för napparna, en radiostyrd monstertruck(som var högt önskad)

Nu ska vi försöka få lite mat i oss här, ingen är direkt hungrig men mat måste vi ju ha. Vi har rört på oss en liten sväng idag, skulla gå till lekplatsen men Milo backade ur när vi kom fram så vi tog en promenad istället, hela familjen!

Kram på er! Mie

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jisses vad lik Pontus Milo är på det första fotot!!!!!!!!!!!!:) Ja tack för en superplus julafton,vilken glädje för mig,hade alla mina kära runt o med mig denna julen:) <3

Anonym sa...

Ja det stämmer mycket lik storebror på detta foto. Ja vilken härlig julafton vi hade ,roligt att Milo inte var rädd för "tomtemor" .att han lade märke till en sådan detalj som klackar.Vad månde bliva av detta barn!! Theo var också härlig ,bort bort tomten visade han med handen.Han va så söt och värdens mini herre med slips o skjorta. Det är ro för själen och kärlek i hjärtat att få ha alla våra vuxna barn o barnbarn med respektive tillsammans en sådan kväll. Saknade Pontus o Lucas med sina tjejer bara hade varit roligt att haft dom där också. Men det blir fler jular.Idag har varit en lång slapp dag mest soffläge o ont i kroppa. Nu blir det sängen här med ni sover säkert redan. kram mamma.

Helen sa...

Godmorgon
Leo hälsar till Milo att det går jättebra att sova utan nappar.
Klart man måste spana in tomten mycket noga, speciellt skorna. Leo sa inget om att det var farfar, så jag är inte 100 på att han fattar.

Idag blir det reaspan på stan :-)
kram

A-K sa...

Vilken underbar kommentar! Och smart kille som lägger märke till sådana detaljer!
Filippas äldre kusiner berättade för henne att det minsann var faster Annika som var tomte på julafton. Lite trist när de äldre ska förstöra för de mindre. Men på julafton gjorde min syster ett toppenjobb som tomte så nu tror Filippa på att det verkligen finns en tomte igen :-)

KRAM