söndag, juli 31, 2011

En vecka på norra Jylland

Nu är vi hemma efter vår veckas semester i Vestevig, norra Jylland. Vi har haft en härlig vecka på alla vis, trevligt sällskap av våra släktningar, vackert väder, massor av utflykter och god mat..och dricka:)

Vi har besökt Legoland, Aalborg Zoo, Mönsted kalkgrotta, Hurups bad, ett stort akvarium med alla Vesterhavets fiskar och andra djur, ett aktiverum med naturens krafter, shoppat lite i större städer, ja, You name it.

Milo tyckte att det var roligt på Legoland men det tog honom 5 timmar att våga åka en karusell, mammas fegpropp! När han väl kom igång så vågade han åka mer än en sort. Vädret vi hade vid denna utflykten var 27 grader och "miljontals" människor, alltså stundvis lite jobbigt. Fast Milo var jätteduktig så det var inga sura miner vid något tillfälle och därav klarade vi dagen perfekt. Mot kvällen så avtog folkmassorna och det var kanon!

Det blir svårt att skriva allt vi hittat på men summa sumarum är att vi haft en kanonvecka med perfekt väder.
Detta är ett par hundra meter från vår stuga, brant ner och en strand med sjösten.
Milo i cykeltagen
Dessa brandbilar "älskade" Millo, hans egna ord. Vi åkte dem ett par omgångar.

Safaribilar...jätteroliga och även dem åkte vi många gånger.
Legobåtar, spännande
Vesterhavet, ett farligt hav med jättehöga vågor, se nedan. Detta gillade Milo riktigt mycket och även vi, mäktigt som bara den!
På väg till kalkgruvan, Milo fick en arbetarhjälm och då är man viktig:)
Kram på er! Mie

3 kommentarer:

Helen sa...

Välkomna hem igen. Härligt att veckan varit bra. Bra Milo att du i alla fall vågade prova att åka. Gissar att Leo hade varit lika feg!
Själv älskar jag havet och kan sitta och stirra ut och meditera länge länge.
Bara att ta hand om tvätten nu då :-)
Kram

A-K sa...

Välkomna hem säger jag också! Det verkar som att ni haft en underbar vecka! Legoland måste vi också hinna med iår, jag ska kolla upp hur länge de har öppet på säsongen och boka in en helg. När A och F var små var vi där flera gånger och vi åkte alltid dit i mitten på maj då det var ganska lite folk där. Fick ni köa mycket?

KRAM

Anonym sa...

ja välkomna hem men det va väl behövligt för er med lite avkoppling ifrån jobb,hemmarbete o Annelöv. Tränar Milo på att flyga? Nästa tur blir Cypern. Fin bild du fångat med vågorna. Och att Milo inte vägrade allt på legoland , han ser ut att trivas den lille plutten. Vi hörs idag . kram mamma