tisdag, maj 24, 2011

Svårt att säja att det är sängdags

Visst är det svårt att säja att det är dags för sängen när barnen är inne i en lek och har roligt. Milo snickrar och klär ut sej till Byggar Bob, hörselskydd, måttband och trähammare i högsta hugg. Men det är en viss "doft" som sprider sej här i rummet och sanering ligger med andra ord på schemat och då stör jag ju i leken ändå.
Jag har sagt det tidigare och säjer det igen, jag älskar att lyssna och titta på när Milo går in i en lek och lever sej in i olika roller.

Lekstugan börjar ta form och ett plank med klätterväxter satts upp intill altandelen utan tak, detta för att få lite insynskydd. Nu ska vi bara komma fram till vilken klätterväxt vi ska ha, bokharbinda, clematis eller kanske kaprifol. En vit clematis hade varit fint.

Idag kryper jag i säng om en stund för natten tillsammans med min mysplutt, jag är inte alls på topp efter denna dagen. Trött och seg så det är bättre att gå i säng i tid, kanske läsa i min bok en stund.

3 kommentarer:

. sa...

Hej gumman! Vad fint det blir! Jag önskar mej också en sådandär klätterväxts parti. Just nu har jag bara en förstörd trädgård....Men sen! Jag kan rekommendera alpklematis, tror jag den heter, eller ev stjärnklematis. Den har mängder av små vita underbara blommor och r lättskött. Jag har samplanterat med en cerisröd stor variant men den är svårare. Tänkte att det skulle bli fint tillsammans. Men jag får ta nya tag när allt annat är på plats.
Läskigt det lät med undersökningen. Hoppas du slipper fler. Själv var jag och åkte MR förrförra söndagen. Typ en timme på mage med armarna växelvis framåt. Blixstilla skulle man vara....
Nästnästa helg vinkar jag åt ditt håll igen. Jag ska köra Birkir till Kastrup för han ska till sin farmor och farfar. Spännande med första resan själv, nyss fyllda 14..;)

A-K sa...

Varje kväll när jag ska lägga Filippa nu säger hon "Man kan inte sova nu, det är inte mörkt!"
Jag tycker också att det är så härligt att lyssna på Filippa när hon leker, så härliga resonemang hon för med sig själv.

Lekstugan blir jättefin! Jag tror att jag frågade det innan, bygger Jörgen den från grunden själv? Vi köpte en byggsats som Peter satte ihop.
När vi kommer hem från London ska vi se till att fixa till vår lekstuga lite inuti. Det var ju ett tag sedan Felicia lekte i den.

KRAM

Helen sa...

God förmiddag. Förstår att undersökningen inte var så kul, du gjorde rätt som åkte hem.
Vad Milo ska ha kul i sin lekstuga. Här är det olika, ibland är Leo helt inne i sin egen lek och andra ggr måste jag leka med honom. Just nu är det leken "yoga" som han tycker är kul.

Jag vill jättegärna ses. Tar nu äntligen tag i lite planering inför sommaren och sitter och letar boende i Danmark. Typ skagen första eller andra veckan i juli. Eftersom vi ju ska ner till Lerum (farfar och framor) så är det ju lämpligt att fortsätta över. Har en kusin i Köpenhamn som jag vill besöka. Sen är det ju i "era trakter". Så om det skulle passa i anslutning till att vi är nere, om det nu blir av, så vore det jättekul.

Kram