måndag, april 04, 2011

Svårt att koncentrera mej

på att blogga när man ser En unge i minuten på TV 4. Det är så stora känslor för mej att se barn födas, det är ju så enormt laddat.

Idag har vi lagat middag från Linas matkasse och det var jättefina råvaror, en del ekologiskt och färska kryddor.
 En del av matkassen
Fänkål har jag aldrig använt i matlagning så det ska bli spännande.
Idag åt vi kycklingfilé med hemmagjord "pesto" på parmesanost/solrosfrö/citron/färsk oregano/vitlök och till det pasta och en färsk sallad. Betyg: Lite mindre citronsaft hade jag tagit om jag skulle göra om det. Vi fick middag över till en dag till så den fryser vi in för det skulle gå bra.

Milo ville krypa i säng redan halv åtta och somnade snabbt, måndagar är tröttedagar. Jag är också lite tröttig och tänker inte göra mer idag, blev precis serverad en kopp kaffe av maken. Uppkrupen i ett soffhörn och bara är.....det behöver man ibland.

4 kommentarer:

Anonym sa...

hej det ser mycket intresant ut men vilken lyxmeny ,kommer du att ha ork att ficksa den eller ni tar vars en dag? Fänkål är gott det smakar lakris,jag har rostat med andra grönsaker i ungn. Milo ser ut att gilla läget eller hur. Jag har också gjort en köttfärsrätt ifrån hemmets journal ,blev så där . Sedan gjorde jag en till rätt att ha färdig i frysen. Den hette köttbullar i tomatsås med bacilika ,den luktade god. Lycka till med morgondagens meny. kram mamma

A-K sa...

Snyft och snörvel!
Jag har lipat som en besatt till en unge i minuten!
När det är kejsarsnitt öppnas alla kanaler hos mig.
Det ser ut att vara toppenfina råvaror, men jag säger som din mamma... orkar du fixa sådana middagar varje dag?

Filippa var varm och hängig ikväll, hoppas att hon sover bort det inatt! Annars får hon vara hemma med mig imorgon.

Jag är också jättetrött ikväll. Vi har varit på sjukhuset på återbesök och ärret läker "sådär" :-(
Jag gillat INTE sjukhus, kan aldrig förlika mig det oavsett hur många gånger jag går dit.
Nu ska jag lägga mig hos Filippa!
Nattinatti och KRAM

Helen sa...

God morgon. Ser jättefräsch ut och fänkål är gott. Kul att testa lite annorlunda kryddor. Själv har jag denna vecka utökat mina sallader med vitkål, är nog nyttigt :-)
När jag tränade igår så hade det varit babysim och hela omklädn.rummet var fullt med goa bäbisar. Oh, vad jag skulle vilja vara med om det igen. En blev ammad och det såg så mysigt ut.

Förstår att du är glad och stolt över dina barn och barnbarn. Så härligt att ni är en så stor familj med flera småbarn.

Det här med blöjträning, jag "fasar" nog lite för alla olyckor som kommer att hända. Kommer nog tjata hål i huvudet på Leo så han inte glömmer bort att gå på potta/toa.

Kram

Jost sa...

Visst sitter man och smågråter en skvätt när det föds barn på tv. Jag får en speciell känsla i kroppen.........
Linas matkasse ser så god ut, men här på landet en kvart från Gbg kan man inte få levererar. Dessutom är påsarna små för vår stora familj;) Men jag meilade dem och undrade när det kommer en plusspåse. Två påsar blir ju lite mycket men typ en och en halv. Det var något det just satt och diskuterade sa hon som svarade.

Igår hade även jag vägning. Minus 1.3, fast på en hel månad. Men fetthalten i kroppen hade sjunkit rejält. Många säjer att jag ser så mycket smalare ut men det märks inte så mycket på vikten. Det måste vara min nya muskulösa kraopp, hehe.
Jaja det är i allafall skönt att få lov att dra iväg och träna en stund flera gånger i veckan.