tisdag, april 12, 2011

Stanna upp och njut en stund

Dagarna går snabbt, ibland får jag stanna upp och tänka till, njuta av tillfällets stund. Som i morse när jag drog upp persiennerna....en disig morgon med en sol i bakgrunden, detta var en stund då jag stannande upp och njöt av det lugn man kan få av utsikten från våra sovrumsfönster. En annan njutstund var när Theo fått sin välling och somnar i famnen på mej, så fulländat litet ansikte som strålar av ett lugn. När Milo vaknade i morse och kommer och vill sitta och mysa i mitt knä en stund innan han vill sitta i soffan, han kryper tätt intill mej och nickar några gånger med huvudet av välbehag, jag älskar denna mysstund! Detta var några speciella tillfällen i min vardag denna dagen.
 Solen finns där till höger utanför bilden
Bajsåldern fortsätter i Milos värld, det är tramsord, typ hej pappabajs och annat småfjams:) Han berättade för mej att på dagis säjer stora barnen att dom ska bajsa och då går dom på toaletten. Jag svarade att det kunde ju han också göra men nejdå, svaret jag fick att han kan göra det i blöjan. Idag fick kaninen sitta på en potta som han själv valt, en burk som vi brukade frysa in barnmat i, ja alla sätt är bra utom dom dåliga:)

Hade en genomgång på jobb idag om vad jag lärt mej, vi gick igenom en plan som jag fick när jag anställdes och det var bara tre punkter som jag inte fått lära mej och A tyckte att det gick bra och verkade nöjd, kändes bra för mej. Det har tillkommit en punkt som jag själv format fram och det är ett verktyg/exelblad för att hålla reda på var alla trailer befinner sej som är hemma, det är allt från att dom är på reparation/besiktning/tvätt och annat som hör till. Bra hjälpmedel när man har många enheter att hålla reda på, bara nu under en tre-månaders period kommer en hel del.

Uppföljning på Linas matkasse:
Vi var mycket nöjda med varorna och det mesta av recepten. Vi kommer välja att få hem kassen ett par gånger till men sedan ska jag nog försöka lägga upp en egen veckomatsedel och handla in allt för en veckas middagar på en gång. Jag gillade upplägget att följa en matsedel och göra recepten som inte var några långdragna utan snabbt och lätt. Det är nog lite av detta man önskar när man ska gå ner i vikt, man vill ha någon som tala om vad du ska äta och hur du ska göra det punkt för punkt, helst någon som lagar maten och ger mej det jag ska stoppa i mej:) Nu får jag laga den själv men det står på ett papper exakt hur jag ska göra.

Nu är det ta mej tusan läggedags igen...........hur ska man hinna med allt man vill? Skönt att det snart är påsk med lite lediga dagar, längtar efter lite samvaro med min familj.

2 kommentarer:

Helen sa...

God morgon
Oh, de där härliga "somna-efter-välling-i-mammas-knä-stunderna", när dom bara släpper flaskan och somnar med en droppe välling kvar i mungipan. Vill ha igen:-)

Skönt att det går enligt plan på jobbet. Verktyg som underlättar är aldrig fel.

Du får spara på dig favoritrecepten från Linas och göra dina egna sen. Hos oss blir det ofta att vi äter olika saker alla tre, ta vara på olika rester från olika dagar. Och Leo som vill ha sin korv, fast det får han inte varje dag!

Kram och fortsätt njuta av de små tillfällen.

A-K sa...

Ja du har så rätt, man måste stanna upp ibland och njuta av de små sakerna i livet.
Härligt att du kommit in ordentligt i jobbet och att det känns bra!

Filippa har inte alls kommit in i bajstramsåldern. Ja, tänk vad skönt att få åka bort en vecka helt för sig själv... det kommer nog inte att hända inom det närmaste. Jag får fly bort några timmar ibland på Spa:t och njta av det.
KRAM