fredag, februari 25, 2011

Hur går en inköpstur till i en 2½ åringsvärld

Vi börjar med hemmet. Jag kommer hem från jobb, är hungrig och fixar snabbt till en korv med bröd. Milo vill också ha. Inte värma korven, vill har senap och ketchup...nej vill inte ha senap. Vill ha bubbelvatten och ett glas, häller upp i glaset själv, på soffbordet...oj välte glaset. Jag kan torka själv...jag KAN själv mamma.

Ytterkläder ska på. Inte just vad Milo hade i tankarna, vill följa med men vill inte ha skor och jacka på...tålamodsprövande. Helt plösligt kom han på att han skulle ha dom nya skorna med bilar på...sommarskor...jaja vad gör man, jo han får på sej bilskorna för att det inte ska bli fel.

Ut i bilen. Vill inte sitta i bilstolen, hotade med polisen....vad gör man?

I centrat: Ska gå själv...titta på allt...kolla sminket på HM, sån har du mamma, jag vill ha en penna(kajal) In i bokhandeln och där lyckades vi plocka ihop 4 böcker till Milo och en till pappa. Panduro...spännande....Pappa skulle handla på Kjell o company och Milo frågar pappa om han får köpa spidermankläder, sådana som en på dagis hade. BR har sådana talade han om. Jag och Milo gick till BR men fastnade vid en tuggummiapparat....till slut hamnade vi på BR och här tar det tid. Fanns ingen spidermandräkt i rätt storlek och efter en halvtimmas studerande så gick han ut utan något köp. Deichmann skor har en TV!!!! Vi ska gå här ...gahhh...mer tålamod:)

McDonalds..vi ska äta här...nej vi äter något gott hemma, godtogs! Tack:)

ICA Maxi. Milo ville ha en glass och pappa är snäll och köper en softice med lakritsströssel. Här KNÄCKER FILMEN och Milo blir sur för han inte fick gå in i affären med glassen, han skulle INTE sitta i kundvagnen. Nu var allt fel, glassen var för stor, den var äcklig...han satte sej på golvet och tjöt. Nu fick jag träda in och försöka köra smarta drag och till slut lyckades jag men denna procedur tog 10 minuter. NU kunde vi gå in i mataffären.......antar att ni skrattar åt detta. Det fortsatte med att Milo ville gå sin egen väg och vi kämpade för att få handlat det vi behövde. På bokavdelningen fastnade Milo igen och allt tar sådan TID.

Sammanfattning: Vi var hemma efter 3 timmar. Slutsats: Hädanefter handlar jag själv, eller Jörgen. Det är inte kul att handla på 2½ åringars betingelser alltid. Har man tiden så är det ok annars blir det utan Milo.
Nu ska jag inte säja att det är jättejobbigt men det är värst när vi åker hela familjen, är det bara jag och Milo så accepterar han oftast kundvagnen.

Kanske ine så roligt inlägg för er men jag gillar att ha vissa saker på pränt som man kan titta tillbaka på om ett år eller så.

Ha en underbar helg alla!!! Kramar i massor:)

3 kommentarer:

Gunsan sa...

Haha... Ja vi andra kan skratta nu men vi har varit i samma situation. Du oxå säkert med dom äldre barnen men man glömmer lätt. Jag tänkte tillbaka nu när jag läste ditt inlägg. Ha en skön helg. Kram

A-K sa...

Haha :-)
Jag skrattar igenkännande! Ungefär likadant hos oss när vi ska handla!
speciellt det här med vilka kläder som ska på har Filippa STARKA åsikter om. Overall till dagis kan man glömma , jacka ska hon ha. Inga stövlar utan ny "springskorna" med prinsessor på :-)
De är väl för Goa våra små!
KRAM

Helen sa...

Ha, skrattar lite, även om jag förstår att du inte gjorde det just då.