måndag, augusti 02, 2010

En vecka i Bohuslän

Nu är vi hemma efter en vecka i vackra Bohuslän. Vi har haft fullt upp alla dagar och upplevt/sett en massa roliga  och intressanta saker. Vi var iväg med Carsten, Lilian och Tanja och de första tre dagarna var även Linette och Besim med. Milo har njutit till fullo och han har pratat från morgon till kväll om allt här gjort och vill göra. Han har utökat till långa meningar och svarar Ja tack och Nej tack till mycket av det man frågar honom, t ex - Ska vi byta blöjan? - Nej tack....så söt så!

Ska försöka sammanställa med lite bilder
Väl installerade i stugan som var lite sämre än vad vi hade uppfattat den som men allt går och vi hade det bra ändå. Den låg oerhört vackert och tack vare en inglasad altan och ett stort trädeck så gick det perfekt att vara många.
I den stora trädgården fanns allt en liten kille kunde önska sej, lekstuga, leksaker, gungor mm. Här spelar Milo och Tanja "tennis"
Måndag
Vi åkte till Lysekil och besökte staden och Havets hus. Här tar vi en lunch med lite glass till efterrätt.

Tisdag
Jag och Milo hade bestämt träff med våra kära bloggvänner Filippa och Anna-Karin. Vi träffades på Torp där vi fikade och gick runt och kikade lite, shopping blev det inget för vi pratade så mycket att vi inte hade tid till annat:) Härligt att få träffa er igen! Milo var lite blyg till att börja med men det släppte efterhand. Det är roligt att se hur lika dom är i sin utveckling för åldern.

Onsdag

Denna dagen besökte vi Götebrog och Universeum. Detta passade lille herrn perfekt för han var helt i extas över allt man fick röra och testa och även vi vuxna var roade och imponerade av detta ställe, verkligen besökvärt! Vi skulle gått på Liseberg efter men vi var alla så trötta och kroppen så vi begav oss hemåt stugan istället.

En go bild på en glad grabb

Torsdag
Milo testar sin nya elektriska tandborste. Han upptäckte att Lilian och Carsten hade en sådan och ville tvunget prova och tycke det var jättekul att borsta tänderna. Vi hittade en fin som spelar en liten truddelutt när man borstar. Jag vet inte hur många gånger han borstar tänderna per dag men många blev det:)
Denna dagen körde vi till Strömstad men det var regnigt och då är det itne så roligt att gå runt och titta på saker så vi körde till ett köpcentra som hette Nordby vid norska gränsen. SÅÅÅ stort och galet mycket folk, värre än Ullared och det säjer inte lite. Vi fick knappt en parkering bara men till slut kom vi in och där blev en godisaffär som var megastor besökt, vi handlade bara lite men våra kära danska släktingar fick nog ett slag i huvudet;-) för dom handlade för 500 kr!! Vi hade lite roligt åt detta under kvällens lopp.
Milo fick sin tandborste och ett par jeans som var supertuffa.

Torsdag kväll
Vi plockar lite blåbär och Milo hjälpte mej, han var en hejare på att plocka...och äta:)

Fredag
Milo diskar efter frukosten och innan han ska kläs inför dagens påhitt. Denna dagen var också regning och det kändes lite småtrist. Vi gav oss iväg till Trollhättan för att se slussarna men det slutade med att vi fick köra hem utan att ha sett så väldigt mycket för vi råkade ut för ett ösregn och blev alla totalt plaskvåta, vi hann inte ens ta skydd. Vi fick bege oss hem igen och det blev en del kortspel och Yatzy istället.

Lördag
Milos lyckodag. Han övervann sin rädsla för att röra vid andra djur än hundar och katter. Han red ponnyhäst som han säjer och detta pratade han om hela dagen, att han hade hjälm och red:) Ni kan tro att han var lycklig över detta. Idag besökte vi faktiskt Trollhättan igen för vi ville se slussarna och hela området för det var så vackert där och mycket intressant!

Vattenpåsläpp i fallen. Magiskt och så häftigt. Ser futtigt ut på bild men det var 300 000 l vatten/sekund som dånade ut, mäktigt!

Mer vatten har fyllts på.

Milo lär sej om hur elen framställs på olika vis. En Twisterglass intages samtidigt.

Avslutning på lördagen
Vi åkte till ett lekland och här hade vi så roligt alla och Milo älskade det! Han var helt genomsvettig och till slut så övertrött att han var smått ledsen när vi körde tillbaka till stugan, det varade som tur var bara några minuter innan han somnade. När vi var en halvmil från stugan så vaknade han och vi stannade på en pizzeria och åt varsin Carbonara, gott tyckte Milo:)

Söndagen var det dags att packa ihop och städa stugan. Vi delade på oss så vi körde hem själv. Det var faktiskt skönt och vi stannade på Freeport och fick shoppat lite i lugn och ro, det är alltid så svårt att göra när man är flera familjer som ska ta hänsyn till varandra. Jag hittade jättefina käder på NoaNoa. Skor skulle Milo fått men det fanns inga i hans storlek. Jörgen köpte shorts och vi hittade en fin hoodtröja till Alexandra som hade passat Timmie här hemma.

Jösses vilet långt inlägg! Jag fyller inte på med vad vi gjort idag också för det blir för mycket. Det får bli ett tvådagars inlägg imorgon istället.

3 kommentarer:

Jost sa...

Hej !
Härligt ni verkar ha haft det.
En sådandär tandborst vill jag också ha, inte har du köpt den på Gekås? Jag vet att de har haft sådana....
Vilken tidsoptimist du är! Univereum och Liseberg på samma dag!?!
Det finns så mycket mer på Universeum än man tänker sig, och alltid är ngt bytt eller ändrat så man får nya upplevelser.

Gunsan sa...

Välkommen tillbaka=))))Du är saknad...kram

Helen sa...

Välkomna hem. Ni verkar ha haft en kanonvecka. Det är alltid vanskligt att hyra nånstans så där. Man kan ju inte beställa fint väder direkt. Nog mycket som rör sig i Milos huvud nu. Härlig bild där han sitter på hästen. Här snackas det oxå megamycket. Bara sen midsommar har Leos prat utvecklats enormt.

Njut nu av er ledighet. Jag bävar redan för nästa vecka.


kram