måndag, maj 24, 2010

Ska nästan 2-åringar vara svåra att få i säng?


Oj vad vi får testas här om kvällarna av Milo. Han är trött men bara tramsar sej när vi går och nattar honom. Jag kan hålla på i trekvart. Han kan ligga och blunda och ändå slå med benen och fäktas med kudden osv, allt för att inte somna. Ca 22,30-22 blir hon så gott som varje kväll och så vill jag INTE ha det. Jag ska be dom på dagis väcka honom tidigare så han inte sover till närmre 14.30. Om det är helg och jag väljer låta honom sova länge så är det sin sak för då vet jag ju anledningen men om vardagarna så måste han ju i säng för vi ska upp kl 6.

Måste berätta om en aha upplevelse, en negativ sådan. Jag hade min nya klänning på i helgen och när jag såg foto på mejsjälv så kom jag fram till att nu jäklar är det dags att göra något åt saken. Jag är ju för stor. Om jag går ner så minskar bysten i omfång och bara det ger ett annat helhetsintryck. Jag har fått en rekvisition från jobb så nu blir det träning på Train in. Maten ska stramas åt på ett bra sätt och godsaker intas enbart en gång i veckan. Punkt slut!

För att döva sorgen över att vara tvungen att ändra livsstil så körde jag och shoppade 3 par byxor, ett par leggings, 2 toppar och en tunika. Detta bör vara det sista jag handlar på länge för nästa klädesplagg ska vara i en storlek mindre. Det får vara en morot på annorlunda sätt;-)

4 kommentarer:

A-K sa...

Du är supervacker i din Berrydress!
Men jag förstår precis vad du menar!
Jag har varit iväg och tränat idag och det var underbart att komma igång igen. jag har ju känt mig krassliga i ca 1½ månad nu och inte kunnat träna. När man börjar träna så följer maten med, man VILL äta nyttigt!

Filippa är precis som Milo och vägrar att sova på kvällarna.
Både i lördags och söndags hoppade hon över middagssömnen, det gllar jag inte. I lördags var det ju förståligt när Felicia skulle ha party men hon borde ju varit supertrött på söndagen, men icke!
Men idag efter barnrytmiken somnade hon som en stock och sov middag i 2½ timme.

Om du hade kunnat ta ledigt från jobbet hade ni jättegärna fått följa med :-)

KRAM

GILO sa...

hej ,Du va så fin i din klänning att du tycker att du ser stor ut ,men det är ju modellen som är ledig form. Bilderna är missvisande tycker jag . Jag har tittat på många fina foto ifrån brölloppet synd bara nettan skulle haft sin fina brudbuket med sig ut till fotograferingen . Förhoppningsvis har dansken ifrån Annelöv som fotta flitigt några med den. Dagen har varit bra hos oss men jag har f.f många muskler som blev extra aktiverade i lördags. Långkoftan i gammelrosa på Flach har jag köpt idag, på Rea . 350 kr toppen.

Anonym sa...

Tyckte faktiskt du var otroligt fin i din klänning och hade definitivt inte en tanke på att du var stor i den...så håller med föregående att fotona faktiskt är missvisande här:) Jag vill också bara ha den klänningen ursnygg. Puss o kram o fortsätt kämpa med den lilla goa vilden ha ha /Hel+ene

Helen sa...

Ja du, även om man ibland vill göra något åt vikt/utseende så måste det nästan till en sån aha.upplevelse för att man ska få ändan ur. När jag väl bestämde mig innan jul att jag efter jul skulle sätta igång, så var allt lugnt.

Du fixar det. Äta lite mindre portionen, lite mer motion och gottis nån gång bara. Men du är jättefin i klänningen.

Hoppas Milo inser att det är så skönt att gå och sova. Det är ombytta roller faktiskt, för när Milo var lättsövd så var Leo svår och nu är det tvärtom.

Kram