fredag, maj 14, 2010

Irriterad med dåligt samvete


Detta är tredje kvällen i denna veckan som jag har svårt att lägga Milo, han far runt i sängen och bara skrattar om jag säjer åt honom att lägga sej ner. Ärligt så blir jag irriterad och till slut så går jag ut från sovrummet med lille herrn i släptåg, han är lika glad och förstår inte varför jag blir irriterad, han märker inte det ens men det stör mej inombords. Jag vill ha någon stund för mej själv på kvällen och inte behöva ha koll på småfolk till jag själv ska gå i säng.
Anledningen är nog att vi kommit i fel rutiner, han har sovit middag ca 3 timmar och då är han nog inte tillräckligt trött, tror också att han kommit över ett stadie i sömnbehov och det är nog dags att styra upp till max 2 timmars middagssömn. Hur har ni det med era kottar?

Jag jobbade ju idag men det kändes faktisk skönt att få jobba undan utan en telefon som ringde stup i kvarten. När jag kom hem så körde vi och handlade mat och en sväng till Sörens blommor för att handla några tomatplantor, en bifftomat, en röd körsbärstomat och en gul babypärontomat.

Sedan fixade vi kvällsmat och Linette ringde och pratade en stund. Hon ligger kvar i Lund och får mest troligt ligga kvar till måndag, lite trist nu mitt i all bröllopsförberedelse. Jag ska åka upp till henne imorgon och hålla henne sällskap ett tag.
Annars har vi inga helgplaner utan tar dagarna som dom kommer.

1 kommentar:

Anna sa...

Ja, sömnen är ett gissel, Svante vaknar mellan 5 och 5.15 och vill inte somna om. Tror att det är dags att dra ner middagssömnen här också. Svante sover två timmar på dagen, kanske ska prova en och en halv. Kommer ihåg att det var likadant med Lukas.

Håller med dig, timmarna man har för sig själv på kvällen är väldigt viktiga. Somnar inte killarna här blir jag super irriterad.

Tomatplantor är så mysigt, låter gott med lite olika. Har aldrig varit på Sörens blommor? Var ligger det?
Kram så länge.