fredag, december 25, 2009

Julafton

Denna dagen är stor och det finns alltid en förväntan av båda barn och vuxen:)

Vi startade dagen med en sovmorgon som var helt perfekt en sådan här dag. Frukost i lugn och ro, så lugn den nu kan vara med en Milo som inte hade matlust och helst skulle undersöka allt på bordet istället för att äta. När vi var klara så fick Milo två paket.

Dockesängen och Rubens dockan Krokodilpojken. Han tyckte att sängen var perfekt att själv sitta i men dockan var också fin och fick vara med efter en stund. Han kopplade direkt dockans utklädsel med bilden på sängen, krokodil! Ganska häftigt att han kan göra dessa kopplingar nu! Mamma stolt:)
Vid 10-tiden körde vi hem till Linette och Besim på morgonfika. Vi öppnade ett par paket där, Milo fick en radiostyrd tuck som pappa gillade att leka med;-) Jörgen fick en skjorta och jag en halssmycke som är en ängel, jättefint!
Sedan körde vi hem och stoppade sonen i säng, satte oss själv och pausade en stund innan det var dags att göra Jansson och koka ägg. Milo sov i välbehövliga 3 timmar och sedan gav vi oss iväg till stora julafton:)hemma hos min lillebror med sambo. Mat så det stod härliga till men gudars så gott det är!


En del av släkten sitter och softar innan maten är klar.
Jörgen går ner 5½ kg på motionscykeln;-)I sin egen tro..

Milo leker med Kisen

Ohh paketdags! Eddie(mormors hund) hjälper Milo i rena avundsjukan;-)

Anna fick en mössa som Milo ville prova

En mössa till, en tomteluva som Milo gillade!

Milo och mormor fixar julgröten i köket.

Hela kvällen rullade på helt perfekt, vi fick många fina paket. Milo fick lite blandat, gräsklippare m ljud, motorsåg m ljud, dvd filmer, Molo tröja och body, krokodil mössa och svans, köksset i tyg, tre maxböcker av Filippa som han skulle läsa direkt, den med nappen blev favoriten:), hoppåsna, cylofon i trä, dino på hjul.
Jag fick ett exklusivt nagelvårdsset, mobilfodral, filofax, massagefotbad, övernattning 13-14/2 och kort laddat med peng i Ullared:), högtalare till datan, 4 trisslotter. Många fina saker fick vi!

Julklappsspelet var jätteroligt och det blev smått panik mellan ett par paket .hihi

När klockan var 23 så var Milo helt färdig men han hade varit så duktig hela kvällen och inte ett pip än om han var förkyld och trött. Vi körde hem Nettan och Besim och sedan hem och stoppade oss själv också i säng. Natten blev si och så för Milo har fått feber och hosta som irriterar. Idag har han sovit i två omgångar.

Hände en tråkig sak, min kamera la av! Helt död från julaftons natt, inget hjälpte med laddat batteri eller annat. Jag klarar mej INTE utan kamera, jag lovar, det är en del av mitt liv ju:) Körde ut till Onoff för dom hade öppet idag och fick tillbaka 1000 kr på vår data som nu var nedsatt, perfekt och dom pengarna gick vidare till en ny kamera Canon EOS450. Rådfrågade en kille som kunde kameror och jag kunde räkna med 2-3000 i renovering på den gamla, känns lönt på en 4 årig kamera som använts till i snitt 50 bilder om dagen i 2 år. Så nu är man ännu fattigare men tur i oturen är ju att man snart är ute i arbetslivet igen och tjänar ca 8000 kr mer i månaden:)

Nu sitter maken och snarker i soffan, gulligt:)

Jag ska också gå och ta en powernap.

Inga kommentarer: