tisdag, mars 24, 2009

Astma och allergi!

Vet knappt var jag ska börja men det hela startade med att jag inatt bestämde mej för att ringa barnmottagningen för att kolla upp Milos luftrör. Han började hosta igår och inatt har han varit så orolig av att inte kunna andas ordentligt. Vi har inte sovit många timmar och nu gnäller jag för denna natten var jobbig.
Jag fick en tid 10.30 för att kolla upp honom och det blev ett långdraget besök, 2½ timma aktiv tid. Dom lyssnade på honom och kom fram till att han har någon form av astma, fick inhalera vidgande och cortison, fick även en medicin som var ny som han ska ta varje dag i en månad och sedan utvärdering av detta. Sedan kommenterade dom hans torra fläckar på kroppen och berättade att det är mer än bara torr hy, mest troligt allergi som utvecklar exem. Dom ville pricktesta honom för mjölk/torsk och äggviteämnen, sagt och gjort och såklart visade han utslag på äggviteämnen. Nu har vi äggförbud i en månad, både han och jag eftersom jag ammar (tur man inte kör med bantningsmetod som går ut på att äta mycket ägg)
Sedan fick vi gå i en smörjskola:) för att veta hur han ska smörjas och det är värsta massagen med massor av kräm, först en cortisonkräm två ggr/dag på i princip hela hans kropp och därefter en annan mjukgörande också 2 ggr/dag, den första ska användas en vecka och sedan trappas ner succesivt, kräm 2 ska fortsättas med.

Detta var väl inte riktigt vad jag hade tänkt mej inför besöket! Trodde bara jag skulle få något för att vidga luftrören.

Milo var så duktig så det var bara inte sant, han var genomtrött men stod ut med allt utan att pipa. När vi var klara och gick ut till bilen så somnade han i min famn än om det stormade hej vilt så han knappt fick luft. Otrolig kille! Han ska få belöning för detta, bara vänta. hihi!
Nu är jag så trött så jag håller på att gå av på mitten och ska lägga mej en stund jag med. Skulle fixat med viruset jag fick men har fastnat efter att han kört scan i felsäkert läge, fattar inte hur jag ska göra sedan:( har i alla fall fått bort en del från burken.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Men stackaren då! Hoppas att medicinen hjälper iaf. Lille plutt sicken dag, också det jäkla viruset från mig förlåååååt!

Kram....

A-K sa...

Usch vad jobbig dagen blev för er båda :( Stackars Milo! Men så duktig han var. Klart att han ska ha något eftersom han var så duktig.
När Anton var liten var vi mycket på sjukhus med honom, han föddes med en liten knöl på stjärten som man först trodde var ryggmärgsbråck, efter en mängd undersökningar kom man fram till att det var en tvillingcysta (enäggstvillingar, men det blev missfall på den ena och dennes celler satte sig på Anton) Han opererades när han var tre veckor och blev friskskriven (det klassades som en tumör, som var godartad) när han var 10 år.
Och varje gång han varit på sjukhuset fick han någonting för att han varit duktig ;)
Jag tyckte att det var jobbigt med alla undersökningar när han var liten och inte förstod vad som hände och längtade till han skulle bli större så att man kunde säga "Om du gör detta nu så går vi till Mc Donalds och Toys R us när vi är klara och du får välja precis vilken leksak du vill".
fast när han blev så gammal att han förstod så blev sjukhusbesöken en ganska dyr historia :) Fast alltid påminde jag mig själv om hur jag hade längtat tills den dagen :)

Hoppas att du har fått sova!

Stora KRAMAR

Anonym sa...

Fy vad jobbigt. Men tur att det finns hjälp att få och astma kan ju växa bort vad jag förstått. All smörjning får du se som en mysig massagestund med Milo.
Själv äter jag massor massor med ägg i alla dess former så jag skulle vara olycklig om detta hänt oss.
Kramar från mig och Leo

WWmor sa...

Ånej.. det låter ju inte kul alls.. både astma och ÄGG allergi.. Men hoppas nu att hans mediciner hjälper honom!!

Vad är det för datavirus du fått.?

Hoppas du fick sova lite och att denna natt har varit lite bättre.. ! Bamsekramar...