måndag, augusti 18, 2014

Första dagen i skolan!

Det har varit en stor dag idag för Milo skulle gå sin första dag i skolan, nollan som han säjer.
Han hade svårt att somna igårkväll, en massa frågor. Ska vi ha matte imorgon? lite ledsen, varför? Jag kan ju inte matte! Jo det kan du, vad är 4+4? Han svarar åtta. sedan fortsatte han plussa och då så jag att han är superduktig på matte, man ska inte kunna mer när man är 6 år, det ska man lära sig under alla åren man går i skola...då slappnade lille herrn av igen.

Jörgen var med honom och efter ca 1 timma släppte spänningen och han vågade ge sig in i gänget och följde med in i klassen så Jörgen kunde lämna en stund. Milo är inte typen som jublar över skolan men accepterar att så är det, vi får hoppas att det vänder;-)

När han slutade skolan så körde dem ut och Milo fick en liten Playmobil motorcykel han väldigt gärna ville köpa. Han kändes så lugn och harmonisk fram till han skulle i säng, då kom hornen fram men gick tillbaka efter en stund...vi är inne i en "sådan" period just nu;-)

Tältet han fick i present blev uppackat så nu har det tältats och jag fick frågan om vi inte kunde sova där inatt men det var jag inte riktigt sugen på:-o

Kram på er! Mie

1 kommentar:

Helen sa...

Klart du ska sova tält. Vi pratade om det i början av sommaren - sätta upp på tomten - men det blev inte av och nu är Leo jättesur över det.
Leo är likadan, orolig över att han inte kan det här med att räkna och läsa.
kram