söndag, maj 26, 2013

Kalasande och Mors Dag

Denna veckan har jag inte spenderat mycket vid min dator, ganska skönt faktiskt. Jag har visserligen hållit lite koll på Facebook via telefonen men det är till viss del ett slags behov tycker jag nästan, man går in och tittar några gånger per dag, det kan jag inte sticka under stolen med. Har ni samma beteende?

Vi har haft en del på schemat denna veckan, i torsdags var vi hos min pappa som fyllde 70 år. Trevligt att träffa flera släktningar som jag inte sett på väldigt länge! Vi var hemma vid 21 på kvällen och tanken var att jag och Linette skulle träna men det blev bara för sent och vi fick inse att planen ej höll.

Igår var det två kalas, först Nathalie som blev 26 år och sedan Sam som skulle ha sitt 1-års kalas(han blir först 1 år imorgon) Med andra ord blev det kalasande från 12.30 fram till kvällen. Båda födelsedagsgrisarna hade tur med vädret så vi kunde vara ute, helt perfekt!

Sam fick en polismotorcykel i födelsedagspresent.
Av oss fick han ett set med shorts, t-shirt och stumpor från POP och imorgon ska han få ett par sandaler som inte hann komma med posten.
Milo är så avundsjuk på deras batteridrivna åkfordon så vi har tänkt lägga ihop till en jeep eller liknande när han fyller år.

Sam får kalashatt på av Milo. Här har Sam precis ätit tårta och är klistrig som är honungsburk:)
Goa unge!

Idag var det ju minsann min dag, Mors Dag
Jag och Milo åkte till butiken och plockade ihop ett par order med kläder som skulle postas och sedan körde vi och köpte en tårta på Ålstorps bageri, det var med rabarber och vanilj formage. God!
Linette och barnen kom på eftermiddagsfika och jag fick en fin väska av min dotter:-)
Lucas kom förbi lite senare och köpt en mörkblå glesstickad tröja till mej.
Jag tyckte inte jag behövde haft så stora paket men givetvis blev jag jätteglad!

Ostindienfararen var i Landskrona på besök och vi chansade på att det låg kvar så det blev en tur till staden för att kika och vi hade sådan tur att den låg där och skulle lämna hamnen kl 18, dock lite försenade. Vi fick vara med om när den lämnade och saluterade sina kanonskott, häftigt!
När vi stod och tittade hörde jag en röst bakom mig som var bekant, min bror Thomas och hans son:-o Det regnade kraftigt så vi hade hättorna uppe på våra jackor och då ser man ju inte så lätt vem som står framför. Vi fick snackat med dem under tiden och det var kul att se dem:)

Här har vi det stora skeppet som lämnar efter att han vänt skutan längre ner i hamninloppet. Så fint och intressant än om vi var blöta av regnet. När vi körde hem blev det McDonalds greek tzatziki hamburgare och happy meal med oss hem, ingen orkade tänka på att laga någon kvällsmat:)
 
När vi hade ätit fick jag hoppa i ett varmt bad för gudars vad jag frös! Efter det var det nattning av Milo som var något uppjagad och sprallig.


Kram på er! Mie

2 kommentarer:

A-K sa...

Visst är det skönt att släppa taget om datorn ibland! Visst känner jag igen mig med att det blir ett beroende :-)
Oj... vad mycket firande ni haft. men Maj är ju er födelsemånad!
Häftigt att ni fick se ostindienfararen!
Så skönt att slippa tänka på mat ibland och bara köpa med sig färdiglagat.

Hoppas att ni får en fin vecka!

KRAM

Helen sa...

God morgon
Tuff MC-polis, förstår att Milo blev lite avis.
Jodå, mellan arbetsuppgifterna kikas det in på fb emellanåt och så några bloggar jag vill se. Det är ju liksom inte nödvändigt men det blir en "paus" från det andra.

Mc D är himla bra att ha till hands ibland.

kram