söndag, september 09, 2012

En vecka i Turkiet

Efter en väldigt varm vecka i Turkiet har vi nu kommit hem och landat i vardagssysslorna igen, på gott och ont. Vi har haft en härlig vecka på många sätt och vis! Underbart umgänge med släkt och vänner, två 50-års födelsedagar som firades. Vi har badat massor, och då betonar jag massor. Får nog erkänna att det var på tok för varmt att företaga sej något utöver bad...lite trist att inte få se allt vackert som finns att beskåda men vi kom iaf fram till att september blir det inte solsemester i fler gånger. Vi åkte in till Side en kväll för shopping och ett restaurangbesök som var annorlunda än all-inclusive på hotellet. Vi åt alla en rejäl nötköttsbit och var supernöjda med maten!

Milo har inte klagat över värmen så med honom har vi inte haft några problem, det var nog mest vi vuxna som led. Längtade man till kvällningen för svalare luft så gjorde man det i onödan, det var VARMT då också! Hot Hot Hot:)

 Fösta natten på hotellet, Milo sov som en söt liten gris:)
 Utsikten från vår balkong
 Besök i Side hamn.
 Milo var mäkta imponerad av alla stora båtar/skepp. Piratskeppen framför allt!
 Pappa och Milo badar. Milo ville vara i den djup basängen hela veckan, barnpoolen lockade inte alls än om den hade flera rutchkanor mm. Minidisco på avstånd och Miniklubben var inte alls något som Milo ville vara med på. Mycket reserverad liten man som inte ens ler åt dem som skojar med honom, inga okända människor på hans revir inte;-D 
 Slagen man på en solstol! Värmen tröttar något enormt.
 Lyra Park, en center med flera fina butiker. Milo provsatt en gammal HD som var coola enligt honom:)
 Stort trädeck över havet som besöktes några gånger. Milo vågade inte bada här men har satt gärna och lekte. Här var det härligt, djupt turkost megasalt vatten. Stenig strand med höga vågot och djupt direkt så inget för små barn.
Det fanns några höns på hotellets område och här hittade vi en som satt på en gammal hästkärra. Området var mycket vackert pyntat, mycket grönt och massor av palmer och växter.
Milo lärde sej dyka med huvudet först under veckan. Han lärde sej simtag med ärmkuddarna och kunde komma iväg ganska snabbt i vattnet, jätteduktig!
Upp och hoppa i, upp och hoppa i...jag lovar er att ni hade varit halvdöda och med full träningsvärk och ni hade hållit Milo tempo i bassängen.
Mats fyllde 50 år och hans present från oss alla var en fallskärmstur, uppskattad av honom:) Vi fick också ett otroligt vackert dukat bord i restaurangen. Silvertyg på stolarna och färska blommor utströdda på bordet. Johnny fyllde också 50 år och han fick en 2 timmars spa behandling med tvagning, massage, ansiktsmask. Det föll honom i smaken:)
Sides svar på Ullared;-o Här köpte jag 4 par jeans till Milo, gröna, klarblå, ljusa jeans och ett par mörka jeans. Kopior i all ära:) 150 kr/st.
Milos jeans + ett par tröjor och en zip-tröja.
Visst fanns det mycket fint att handla och jag kunde fortsatt men detta räckte mer än väl. Milo hittade själv en t-shirt med några läskiga monster på, den ville han helst ha på flera dagar men där fick vi stoppa honom.

Från vår våning, nr 3, och ner över lobbyn. Är ni med på att det var megastort?
Lyxigt 5-stjärnigt hotell men vi föredrar mindre och mer personliga. Turkiet blir inte vårt favoritland, gillar Grekland mer. Jag har svårt för att bli i princip indragen i butikerna och restaurangerna.
 
Men vår vecka har varit härlig och vårt umgänge likaså!


Kram på er! Mie

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det va en härlig vecka med er alla men lite för varmt förstås . Men fin sercice och frächt hotelle. Mer orkar jag inte kommentera så seg ikväll , dagen har försvunnit med att hämta Eddie prata i telefon och besök av Anna o Andre. Polisutryckning i krokarn eftermiddag någon skytte i koloniområdet.Hoppas du orkar till jobb imorgon efter en vecka i Turkiet! Kram mamma och tack för att vi har det så bra tillsammans .

Helen sa...

Godkväll i stugan och välkomna hem. Härligt att det funkade bra med "the extended family",
Jobbigt med värmen så jag förstår att ni mest lekt sälar:-) Bra att svettas ut lite kalorier oxå!
Jag ska säga till Leo - när vi åker till Teneriffa - att Milo minsann ville bada i stora poolen och inte i barnpoolen!

Kram härifrån

A-K sa...

Välkomna hem!
Vi var i Turkiet två veckor i juli ett år och det var olidligt :-) Det är inte kul när det är så varmt att man inte orkar någonting annat än att bada.

Turkiska Ullared :-) haha!!!

Vad duktig Milo var i vattnet!

KRAM