lördag, juni 02, 2012

Trädgårdsrundan




I helgen är det ju Trädgårdsrundan och det finns massor av trädgårdar att besöka. Har man en blivande 4-åring så kan man inte åka runt på så många ställen för en sådan liten herre tröttnar ganska så snabbt. Som tur är har vi en trädgård ca 5 km från oss som är ett paradis. Lisbeths blommor och trädgård, här finns små "rum" ute i trädgården och vatten med stora Koikarpar. En tågbana som går runt i stora delar av trädgården och den gillade Milo väldigt mycket.


Vädret var på vår sida så vi fick en fika tillsammans med mormor och morfar i denna härliga trädgård. Precis när vi var klara öppnade himmeln sig och vi var körde vidare till regnsäkert område, Center Syd. Milo fick ett par Puma gympadojjor, svarta skulle dom vara. Vi handlade lite mat och sedan hem och hade lite trädgårdspyssel. Rensade bort allt ogräs från singeln och planterade två växter jag köpe när vi var på vår tur, en dubbel Maurgurit(stavas?) och en chokladblomma. Sedan hade dom så fina zinkskyltar och en liten vattenkanna som jag pyntade till arrangemanget med, blev tjusigt:)
               
Älskad vit Lavendel som börjar blomma i vår trädgård och mitt inköp.

Kvällen i övrigt har varit lugn, oxfile med rostade nypotatis/rödbetor och morötter, aioli till det..mums.

Kram på er! Mie

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det är värkligen en oas mitt i Råge Hörstad och Lisbeth själv en fantastisk person. Synd att regnet öste ner då för vi skulle ju besökt husärarnas loppis ute på gatan med. Vi körde till ett regnsäkert ställe, vårt hem,ha ha.
Senare när solen lyste igen så tog jag en tur till Trädgårdsidyll och köpte mig en vit lavendet.Hup jag frågade inte priset men 89 kr slogs det in i kassan. Lite för dyr men fint ex,jag får vårda den väl. Men Milo skulle ju ha vita skor sa han fast vi vet ju nu att det ska va tvärtemot så jag förstår det blev svarta!!!! Skitunge kram mormor.

A-K sa...

Det låter som ni haft en underbar dag. Härligt att ni hade fint väder så att ni kunde fika i den vackra trädgården. Riktigt snyggt blev det med dina planteringar.

Vi tjejer har varit iväg hela dagen på shopping. När vi kom hem grillade vi och gjorde belgiska våfflor med svenska jordgubbar och grädde.

KRAM

Helen sa...

Godmorgon
Härligt att få lite inspiration från andra trädgårdar. Min lavendel blommar inte än. Idag har Leo deklarerat att han vill gå till en park. Vi gjorde ju inget kul igår. Mmm, vi får väl se. Det regnar i alla fall inte här. Men att häcka i en park när det är 8 grader är inte kul. Får väl ta fram vinterrocken och överdragsbyxorna igen:-)

Ha en bra söndag i trädgården eller vart ni nu spenderar den.

kram