söndag, juni 24, 2012

Så här måste det funka

1. Dra ner på mängden kolhydrater och framför allt de som snabbt omvandlas till socker (glukos) i kroppen. De får blodsockret att rusa och insulinproduktionen att öka, vilket påverkar fettinlagringen i kroppen (under en kort period kan du strikt skära ner på kolhydraterna i kosten för att snabbare få igång fettförbränningen, bota sötsug och bli av med överskottsvätska i kroppen).

2. Försök äta riktligt med proteinrika livsmedel för att a) öka kroppens förbränning, b) hålla dig mätt längre, och c) bygga upp kroppens muskler.

3. Välj naturliga fetter med en övervikt av omättade fetter, de ökar förbränningen, förbättrar koncentrationsnivån och kolesterolbalansen.

4. Försök röra på dig varje dag.

Jag är ju som känt kass på att vara konsekvent i min mathållning men jag måste skärpa mej, annars sabbar jag allt jag kämpat med ett halvår nu. Bara för att jag inte kunnat träna på ett par veckor så har jag lagt på mej strax över 2 kg, det krävs inte så mycket för att jag ska klättra. Jag känner det på jeansen också så det är inte bara vätska.

 Idag har jag laddat upp frys och kyl med vettiga matvaror, förbjudit mejsjälv att handla sötsaker och kakor. Jag är inte less och besviken på mejsjälv utan bara tagit tag i det jag mår bäst av i tid.
Over and out:)

Var iväg helt ensam på en liten shoppingtur, ganska behagligt. Köpte mej ett par jeans, en blus och tre toppar. Just det, tre par strumpor också:) Efter det matshopping, inte lika kul med ett nödvändigt ont.

Hittade ett par skitsnygga skor på Scorett som jag var så närma att köpa, men ransakade mejsjälv och kom fram till att jag inte använder högklackat. Men både snygga och sköna var dom.


2 kommentarer:

Helen sa...

Godmorgon i regnet
Ja visst är det lätt - på pappret i alla fall:-)
Jag tar mig friheten att lägga till en punkt på din lista:
5. Nöja sig med att äta sig ohungrig istället för mätt.

Gud så skönt att gå själv och shoppa, kunna titta och prova i lugn och ro utan att oroa sig för att "någon" springer iväg och tröttnar.
Högklackat gick man ju jämt i förr men nu blir det mycket sällan.

Kram härifrån

A-K sa...

6. Dricka mycket vatten!
7. Skippa mjölk i kaffet (speciellt om man är lattedrickare).
:-)

Jo... det är lätt på pappret, men när man väl kommit in i det och ser resultatet så blir man peppad av det. Efter två veckor frånvaro ifrån mitt viktminskande är jag på banan igen. Nu satsar jag på 10 kilo till :-)

HÄRLIGT att få shoppa i lugn och ro. Jag gillar högklackat och använder det ganska ofta.

KRAM