torsdag, augusti 11, 2011

Pissväder rent ut sagt!

Milo snyggar till sina kakor med metallicglasyr,

Vilket tråkigt väder vi haft idag, bara regn regn och åter regn. Milo och jag gick här hemma och skrotade. Till slut åkte vi och handlade lite mat på Ica bara för att få hitta på något. Jag skulle hålla Milo vaken hela dagen och då gäller det att ha uppgifter och sysslor väl till hands. Klarade det och strax vid halv åtta sov han gott. Tror vi ska be dagis undvika middagsluren de dagar som han klarar av det. Skulle det komma en tröttedag en eller två gånger i veckan så får han sova, kan nog bli bra va? Hur har ni gjort när era barn slutat med middagsluren på dagis?

När Jörgen kom hem från jobb så fick jag köra till Synsam för jag hade en tid för kontroll av mina nya glasögon, jag ser inte som jag ska med dem. Dom gjorde en synkontroll och tryckkontroll och allt var som det ska. Problemet ligger i min hjärna! Den har inte ställt om och förstått att ögat ser tillräckligt bra med glasögonen. Nu handlar det om ett par månaders träning och har det inte blivit bättre då så skall glasögonen skickas iväg, hoppas dom har rätt ang träning för annars blir det jobbigt att ställa om igen.

Nu ikväll hade Milo flera krisstunder...trött...gnällig..ledsen...klumpig. Vi har blåst upp en pilatesboll och det var en kul leksak än om vissa prylar levde på sitt yttersta;-D, här gällde det att styra upp leken lite. Vi bakade kakor i ett set med formar som Milo köpte på Ica, det var populärt om än ett litet ledset utbrott smög sej in när det inte blev som Milo tänkt med vispen, inte lätt att vara liten alltid.

Kram på er! Mie

2 kommentarer:

Helen sa...

Godkväll i stugan. Denna vecka säger Leo att han sovit på dagis. Rätt fröken är inte kvar när vi hämtar så vi vet inte. Men det får han nog inte fortsätta med sen för det är sena kvällar nu och tidiga mornar. Ska prata med hans fröken när hon kommer nästa vecka för att se hur vi ska göra. Det lär väl bli några gnälliga kvällar till en början när han är för trött.

Hoppas det blir bra med glasögonen. Kommer ihåg när man fick nya starkare och hur det tog tid innan ögonen vande sig.

Snart är det helg tack och lov.

Hoppas ni slipper regn imorgon

Kram från oss

A-K sa...

Vi har haft sol hela dagen idag, jag skickar över det vädret till er tills imorgon :-)
Filippa sov en eller två gånger när hon började på dagis förra året, sen låg hon mest och vilade i vagnen utan att somna. Efter några veckor frågade fröknarna om de skulle skippa att lägga henne i vagnen och det tyckte jag var en bra idé. Ibland har hon ju varit jättetrött när jag hämtat henne och ibalnd har hon somnat i bilen den korta vägen hem men oftast fungerar det bra att hålla henne vaken till kl 19. Då brukar vi börja med läggningsrutinerna.

Oj, vad jobbigt med glasögonen. Hoppas att det räcker med träning!

Mätte Filippa idag och hon har tagit ett stort skutt i längden, 5 cm sedan i februari och två kilo tyngre. Här är också massvis med kläder för små, men som tur är har jag fyndat mycket nu i sommar på rean.
KRAM