söndag, februari 06, 2011

Det får bli en hemmasöndag

Vi skulle ju firat Lucas 25-årsdag idag men jag är inte helt hundra och Jörgen har varit kass inatt och nu på förmiddagen. Eftersom det smittar ett tag till så håller vi oss hemma så de andra slipper åka på en sådan här omgång, det gör ju en helt utmattad.

Vi gav oss på att göra lampan jag pratat om under tiden som Milo sov middag, ja han sover ff men måste väckas så snart jag skrivit detta inlägg.

Random Light
 Vad man behöver och hur vi gjorde den.
1 st pilates/gymboll på 65 diameter, ca 1 liter vävlim, 2 x 200 m pappersband från Panduro.
Vi lade ner rullen i tapetlimsburken och drog sedan upp bandet mellan fingrarna så man fick av det tjocka lagret lim och sedan höll Jörgen bollen och jag snurrade runt bandet. Kladdigt = Ja. Nu står den på tork i ca 1½ dygn och sedan ska man ha ut pilatesbollen, ta ut luften och suga ut det sista med en dammsugare och sedan får man nog klippa den i bitar och få ut genom ett hål man skär upp i en tekopps storlek. Därefter ska en lamphållare sättas dit och en anordning som vi tillverkar av tjock ståltråd som den kan hänga i inne i lampan, det visar jag i nästa moment.
 Så här är resultatet efter en del lindande av 400 m pappersband:)
 Igår köpte jag mej en vit tofs som jag ska hänga på mina gardiner i matrummet, jag ska hänga den i ett v-format band. Nu hade hon bara en kvar i butiken Enkla Ting men skulle få in fler på tisdag.
Den vackra kroken jag köpte är så fin, jag ska hänga något vackert på den och ha den i matrummet. Också köpt på samma ställe.
Vi har målat om några guldfärgade tavelramar till vita och så lätt det är att förändra egentligen. Passade inte med guld i matrummet för där får vi ha vitt eller silver.

Nu är det väckning och då lär jag få sitta i soffan och mysa en halvtimmas tid innan sonen vaknar till liv, fast det är ju bara myyysigt!

1 kommentar:

A-K sa...

Hos oss blev det inställt kalas idag :-(
Anton fyller 15 år idag och vi skulle ha kalas för honom. Men Filippa spydde hela natten och inte vill man att gästerna ska bli sjuka så kalaset får flyttas till nästa helg.

Hur mår du? Hoppas att ni båda snart mår bra igen.

Aha, så det är det som är en random lampa! Vad fib den ser ut att bli :-)
KRAM