lördag, januari 01, 2011

Nya friska tag i 2011:)

Hur känns det nu? Har ni vaknat till liv och mår bra:)
Här mår vi bra och är skapligt pigga, det är nog Milo som är tröttast. Han var vaken hela kvällen och var med ute och tittade på nyårsraketerna, spännande men dom var enligt honom lite läskiga. När rakerna var avfyrade och vi hade önskar alla ett Gott Nytt År så begav vi oss hemåt. det var lagom tid för en liten familj i vårt slag.
Här har vi början till förrätten som jag skulle tillaga. Det blev en Hummersoppa enligt Leif Mannerströms recept och till det gjorde jag små tilltugg av uttryckta hjärtan av formfranska som stektes på ett räfflat stekjärn och sedan samma uttryckta hjärtan av Hallomi som också stektes på räfflat stekjärn. Det blev riktigt gott och uppskattades, även av de tre tjejerna i 16 års åldern:)


 Förrätten dinerad och i väntan på huvudrätten som Heléne och Johnny tillagat. Det blev oxfilé med kantarellsås och potatisgratäng och en gudomlig sallad som jag inte kan återge men ska se om jag inte kan få receptet på, mycket annorlunda sallad. Supergott alltsammans!!
Nu tog vi en liten paus i ätandet för magarna var ganska så stinna;-) Alexandra, min systerdotter, hade letat fram sina Schleich djur och gav Milo, så snällt söta Alex! Milo blev jätteglad och pysslade med dessa ganska mycket under kvällen. Alexandra sparade själv på dett när hon var liten och har alla hästar och andra tillbehör som stall och hinder mm, Milo fick de udda djuren som passade mer till en bondgård. Visst är det snällt?!

Back to the meny again. Efterrätten stod på Susanne och Mats lott och vi fick hemmagjord gräddglass, två olika men mixade jordgubbar och en vit chokladmousse...gott? Ja!

Vi spelade lite spel under kvällen och hade mycket trevligt tillsammans, Tack kära vänner!

Inga kommentarer: