söndag, december 12, 2010

Tredje söndagen i advent

Vår dag började vid 8.30 och när Milo vaknade så hade jag redan varit i duschen, det är perfekt att hinna med det innan han vaknar. Maken steg upp sist idag..ska jag vara ärlig så är det så gott som alltid han som stiger upp efter oss andra. Visst hade det varit skönt att någongång få ligga och dra sej till man själv ville gå upp men samtidigt så har jag inget emot att gå upp på morgonen och Milo är alltid gosig när han vaknar så minst 20 minuter ligger vi och drar oss tillsammans.
Vi har fyllt dagen med en massa småfix, städning, tvätt, bytat i sängarna, bankat mattor, försökt få en övertrött Milo att sova middag men något gick fel och det slutade med att jag lät honom vara uppe och röja, för det är rätta ordet för vad lille herr Milo gör när han är trött, han gnäller inte utan tvärtom blir han speedad och just röjer!

I eftermiddag körde vi till en av mammas väninnor som hade ett färdigbyggt pepparkakshus som hon vill ge till Milo, hon hade själv vunnit det men menade att hennes barnbarn skulle bara ta sönder det och hunder äta upp det:) Det var jättefint och vi tackar så väldigt mycket!
Därefter styrde bilen mot mina föräldrar. Fika med Gotländska saffranspannkakor, inlagda körsbär och creme fraich med ingefära och kardemumma, mycket gott! Pannkakan påminner om ostkaka.
Milo och mormor var uppe på vinden och fyndade en tomteluva och en sjungande tomte som Milo fick med sej hem.

Bloggen har jag pysslat om ett par gånger nu men jag blir inte nöjd, allt ser plottrigt ut. Jag får fundera vidare på hur den ska se ut efter jul. Det är väl dags för en ny headerbild också men man ska ju ha tiden och ett vettigt foto att jobba med i Photoshop. Jag får nog ha sonen till att mannekänga en dag.

9 dagar kvar att arbeta....måtte det gå fort!

2 kommentarer:

Helen sa...

Vilken lyx att Milo vill ligga kvar och mysa på mornarna, Leo bara måste gå upp och gå ner direkt, säger han! Speedade barn är lite tröttsamt :-) Milo kanske oxå närmare sig brytpunkten för att inte sova middag. Men man orkar inte försöka få dom att sova.

Mumsig fika ni fick.
Nä, nu ska jag lägga mig i soffan och snora lite.

Kram

A-K sa...

Härligt att du har börjat nedräkningen!
Ja, Mabimao är en av dem jag känner :-) de gråa sockorna är jättefina!
jag tycker absolut att vi ska ta en Ullaredstur med övernattning i januari. Vi åker till Gran Canaria 3-10 januari, annars fungerar det närsomhelst för oss.

Vad fin Milo blev i håret!
Filippa blir också helspeedad när hon är trött. Hon röjer runt som en tok, då vet man att det är dags för sängen.

idag skickade jag en söt liten pepparkaksgumma till dagis. Och en tärna till skolan. I eftermiddag är det lucia drop-in på dagis. Barnen har fått baka pepparkakor och lussekatter och Filippa har sett fram emot det jättelänge.

KRAM