tisdag, september 14, 2010

Dra ner på middagssömnen

Vi var så trötta i morse och ville inte bege oss hemifrån. Milo satt och säckade ihop i soffan och jag ville så gärna joina honom och bara mysa hela morgonen lång. Men det kunde vi ju inte göra utan det var bara ta tjuren vid hornen och sätta fart. Ljuger inte om jag säjer att jag skulle kunna gå i säng precis hela dagen, så seg har jag varit, huvudvärk som inte ville ge med sej riktigt.

Milo sover nästan 2 timmar på dagis men vi har ju svårt att få honom i säng på kvällen, han somnar inte förrän vid 21. Nu har vi kommit överens om att han ska väckas efter max 1½ timma och på så vis hoppas jag få honom i säng runt 20.00. Nio på kvällen är för sent när man ska upp strax innan sju på morgonen.

Rolig kommentar från Milo. Han berättade att han skulle -Köra handla paket till bebisen(Linette och Besims bebis), Jasså sa vi och vad ska du handla då? - Citron, blev svaret. Visst är han bara så underbar pågen! Han ska själv få välja ut något till den lille plutten och samtidigt få köpa något litet till sej själv så båda får ett paket. Vi får ju tänka på att detta ska bli en positiv upplevelse och eftersom vi står varandra så nära så blir det ju som en lillebror till Milo och vi vill inte ha en svartsjuk son som känner sej åtsidosatt.

Nettan mår som vanligt idag också förutom att hon är ovanligt pigg och hade inte ens kunnat sova en stund på dagen idag. När tror ni det blir bebis? Jörgen tror den 23/9, jag tror på lördag den 18/9.
Vikt och längd tror jag 3400 gr och 50 cm lång. Spännande!

3 kommentarer:

Jost sa...

18 är ett bra datum! Bra siffror som jag vunnit många gånger på....! Jag hänger på dej;)

Helen sa...

Klart Theo ska ha en citron direkt han föds :-)
Så kul att ni bor så nära och att de blir nära i ålder. Skulle så gärna vilja att Leo fick ett syskon, men så blir det inte. Gissa om jag förstår din trötthet. Skulle vilja ta en lååång time-out fram till april ungefär :-)

På dagis sover leo ca 1 - 1,5 timme. Han verkar ha kommit in i rätt lunk nu och det är inga protester när jag ska natta kring 8. Ibland tom vill han själv innan jag tagit fram välling mm.

Är nog klokt att prova med mindre sovtid för Milo och hoppas han somnar tidigare på kvällarna.

Lycka till med det

kram

A-K sa...

Hihi... jag säger som Helen, klart Theo behöver en citron :-)
Vad får de allt ifrån de små liven?
Ja, det är viktigt att bebisens ankomst förknippas med något positivt.
Här är det fortfarande sjukstuga tyvärr. känner mig trött, seg, har huvudvärk och lite feber. men jag måste jobba ändå så det är bara att bita ihop.
KRAM