söndag, januari 24, 2010

Pip o gnäll för ingenting

Ännu en pip och gnäll dag trots 3 timmars middagssömn. Vid 17 tiden var det superjobbigt och jag klädde på en son under sura miner och gråt, när vi väl kom utanför dörren tystnade han och var nöjd. Vi gick en bra runda i mörkret med Timmie och när vi kom hem protesterade Milo hej vilt i vagnen när vi skulle gå in, han ville vara ute mer. In med Timmie och så gick vi en runda till och sedan pekade han mot pizzerian när vi kom andra hållet, -Ettan och Bebi = Nettan och Besim, han ville in till dem. Jag vet ju att söndagskvällar är tuffa med många beställningar men vi gick in ändå och fick prata med dem, min systerson R kom också dit så han fick också lite snack. Sedan var där en flicka på 2 år som väntade på pizza med sina föräldrar, hon och Milo fattade tycke för varann och kramades och gick och höll varandra i handen en liten stund, gulligt!
Nu kunde vi gå hem med en något gladare Milo, varade iaf en timma innan tragglet var igång igen. Han vill inte äta mer än äpple och gurka/tomat för tillfället. Jag kokade makaroner och fick i honom några skedar. Vällingen slinker iaf ner morgon och kväll och tur är väl det. Han har inte fått tillbaka sin annars goda aptit riktigt än.



Vi går i bilköpsfunderingar En Kia Cee'd SW (den större av de 2 modellerna på bilderna)är väl den som lockar mest just nu, bensinsnål, 0,45 l/m, bra pris ca 180 000:-, bra lovord från biltestare, lagom stor, snygg i våra ögon. Isaf gör vi av med Santa Fe'n, den drar ca 1,2 l/m och är dyr att köra med. Räknade ut att skillnaden för min körning på jobb + lite annat är en diff på 1700 kr/månad mellan dessa två bilar och då har jag bara räknat ren bensinkostnad. Vi får se var det bär hän, bilar är ju trots allt pengar rakt ut i luften så man ska ju tänka sej för och jag är så glad för att vi inte har några lån utöver huset att betala på.

2 kommentarer:

M sa...

Det er en diesel

Helen sa...

Godmorgon Skåne.
Hoppas ni kom upp och iväg till dagis under "kontrollerade former"
Här ska maken lämna en halvtimme tidigare än vanligt så han var lite stressad :D

Vad kul att du hittat lite nya kläder. Man tror att bara för man inte är en 36:a så kan man inte ha det och det. Men det kan man visst. Jeansen blir skitsnygga. Hoppas din OM-tunika kommer oxå. Jag har inte gett mig in där men sett på A-K's blogg vilka fina plagg det finns. Det finns ett liknande märke som heter Hunky Dory, det har jag några plagg av.

Vilka småjobbiga småkillar vi har just nu. Undrar om det är typiskt 1,5-årsåldersbeteende?

Sova på fest. På 50-årsfest i höstas sov Leo som en stock bakom ett draperi trots fullt pådrag med band som spelade. Hade jag aldrig trott.

Ah, då vet jag vad du jobbar med. Hade jag nog inte kunnat gissa. Jag jobbar med försäljning och produktutveckling av adresstjänster. Tex företag som köper namn och adress till föräldrar och skickar reklam. Typ Pampers, Libero, Goboken mm. Kul att nu som förälder få de erbjudanden jag varit med och tagit fram :D

Ha en bra vecka

kram