tisdag, november 24, 2009

Testa ägg

Nu har vi haft samtal med barnläkaren om Milos äggallergi och vi ska börja med att ge honom ett par tuggor sockerkaka och om ett par dagar lite äggstanning och utvärdera exemen efter det. Om ca en vecka ringer läkaren igen och har han klarat detta någorlunda bra så kan han ta influensavaccinet. Något hon berättade för mej som dom inte sagt tidigare var att han inte hade så kraftig allergi enligt testet! Här har vi gått och trott att det var totalt äggförbud för min del men att jag säkert kunnat äta något med ägg i utan att han skulle få utslag. Fast han är visserligen torr i huden och har viss extra torra partier så det har kanske varit bra på sätt och vis.

Vi diskuterade också hans astmamediciner och nu ska han få ett pulver (Singular som är förebyggande) som ska tas varje dag hela vintern och det ska motsvara pulmicorten som dom då misstänker att han blir speedad av. Utvärdering av detta sker också om ca 1 vecka.

Vi har också hunnit med att besöka dagis idag och det gick bra. Milo gick och lekte med en gång men så hade han oturen att råka ut för ett bett under ögat och blev ledsen en liten stund. Två pojkar ställde sej framför honom och puttade omkull honom, ledsen igen. Det gäller att bli tålig som dagispojk. Sedan var det en flicka som kom till mej med ett pussel och ville ha hjälp, då kom Milo och trängde sej och skulle vara hos sin mamma;-) förtröden heter det på skånska. Han fick vara med på fruktstunden och dom sjöng en sång om solen eftersom det var solsken idag! När vi skulle gå gav han en av fröknarna en slängpuss och hon blev glad för det var sällan man fick sådana på första besöket, han sträckte sej upp mot henne en gång så hon fick bära honom och han skulle visa något.
Det är med blandade känslor detta med dagis.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Åh stackars MIlo,dumma barn:(

A-K sa...

Men det var ju bra att han inte är SÅ allergisk mot ägg. Men de borde ju ha berättat det för er, kan man tycka.
Bra att han får ett alternativ till "speedmedicinen" :)

Usch då, ett bett (av ett annat barn?) på dagis. Men det är ju oftast så det är mellan små barn. (Fast inte våra små gullungar :) ) Tänker på när de lekte i Ullared och hur roligt de hade, inga slagsmål där :)

Det blir nog bra med dagis ska du se, positivt att han fattade tycke för en av fröknarna!

Kram

Helen sa...

Håller tummarna för att Milo kan få sitt vaccin.

Dagis ja, visst blir det en del knuffar ibland. Men mestadels har de kul. Leo har blivit omkullputtat många ggr.
Milo; du kommer få världsakul på dagis hälsar Leo.

kram

Anna sa...

Hoppas det fungerar bra med Síngular så lillkillen får sova i tid. Tuff start på dagis för Milo, visst ska de tåla en del men inte hur mycket som helst och absolut inte bett. Svante är också väldigt mamma-bevakande. Sitter Lukas hos mig kommer Svante och ska putta bort honom. Går då Lukas iväg, är jag inte intressant längre. Hmmmm
Hopppas morgondagen blir bra! Här verkar det vara läge att träffas på fredag hoppas det funkar för er. Vi längtar efter er. Kram så länge.