söndag, oktober 04, 2009

Man ska utsättas för diverse prövningar:)


Fredag eftermiddag kom vi fram till Harasjömåla stugby/camping.

Milo undersöker omgivningen.

Uppröjning efter natt 2.

Ja hörreni vänner, jag vet knappt var jag ska börja? Jo, kan berätta att laptopen var med men där vi bodde(in the middle of nowhere) fanns inte någon kopplington till mitt mobila bredband, trist ju och jag hade en del Traderaauktioner som gick ut i fredags. Men man kan leva utan internet;-) med nöd och näppe, hihi.

Fredag: Vi kom fram vid 2-tiden och då checkande vi in i vår stuga som jag var helt säker på hade två rum, men nejdå...1 rum med två våningssängar och vi var 4 vuxna, en 10 åring och Milo. Jörgen hade "glömt" berätta att 2-rumsstugorna var slut när han bokade om datumet! Hade jag visst detta innan hade jag INTE följt med. Men man får ju dölja sin besvikenhet och göra det bästa av det. Vi fick iaf stuvat in alla våra saker, åt en rejäl fika och sedan ut på upptäktfärd för att leta upp en sjö i närheten, vi gick fel och fick traska en lång bit men en småsur Milo i vagnen, han ville inte sitta där i en evighet. Till slut tog jag honom och gick tillbaka medans dom andra fiskade några timmar. När dom kom hem åt vi kalops som vi hade haft med oss och sedan kröp vi i säng vid 22, alla ganska slut för dagen. Vi ville spelat kort men jag fick inte Milo att somna i all den uppståndelsen och ljuden som finns på ca 15 kvm.
Han fick somna hos mej och sedan över i resesängen men där sov han kanske i två timmar och sedan fick han och jag sova i en 90 cm bred säng men en tunn skumgummimadrass att ligga på. Jag hade så in i h....te ont i rygg och höfter och sov max 2 timmar på hela natten. Milo sov oroligt och klängde som en liten apa på mej. Jag svor inom mej och lovade att jag inte skulle sova där en natt till!

Regnoverall , riktiga plagget denna lördag!
Lördag: Regn, regn regn och åter regn, kul, nej! Jörgen och Carsten åkte iväg och fiskade och jag och resten tog oss till Olofström för shopping...stor håla kan man kalla den staden för! Jag köpte 2 par halksockar och ett par vanthållare till Milo, thats it! Ica Maxi och Lindex i ETT centra,,wow!!
Tillbaka för fika och bredde smörgåsar till gubbarna som vi körde ut med, jag fick ta en extra runda med Milo i bilen för han var så trött. Kvällen kom och vi grillade goda biffar med rotfruker, gott! Kan berättade att det ff regnade och stormade. Männen var rejält trötta efter en hel dags fiske i sådant väder, Carsten fick två regnbågsforeller och Jörgen en liten gädda som fick simma vidare. men forellen fick vi med hem för C och L äter inte fisk, bara fiskar:)
Denna natten fick jag och Milo sova på en stor luftmadrass som var bättre och vi hade mer plats, det gick ok men jag sov väldigt dåligt. Milo sov bra denna natten som tur var.Carsten och en regnbågsforell på ca 2 kg

Söndag: Upp och åt frukost sedan var det bara att packa ihop och städa stugen och därefter begav vi oss hemmåt, skönt:) Fast vi har ändå haft trevligt för Carsten och Lillian och Tanja är härliga nära släktingar som vi funkar bra ihop med. Hihi måste berätta att Lillian ibland kan vara lite hög och brysk i rösten och när hon sa till Milo två gånger om att inte skruva på spisens vred så blev han mycket förnärmad och så ledsen. Vi är ju själv inte högljudda och hårda med bannor så han är ju inte van vid sådant. Spisen var ju inte som vår och att vrida på sådana rattar är ju kul, det förstår ju jag med:)

Nu är vi väl hemma och trötta som gnuer, jag har ont i halsen och näsan börjar töa. Jörgens förkylning är på upphällning. Milos feber är borta sedan i fredags men han har varit helt kass i lilla magen så jag har bytt pruttblöjor ett visst antal gånger, tur man var välförsedd med både blöjor och salva till en röd rumpis.

Vet ni vad? Imorgon ska vi inte göra något alls, bara njuta av varandra och vårt lugn vi har här hemma. Hem ljuva hem:)

3 kommentarer:

A-K sa...

Välkomna hem!
Jag förstår precis hur du haft det... hade det lite på känn när jag sms:ade :)
Nåja... nu är ni hemma!
Och snart ska vi iväg på riktiga roligheter!!!

Kladdmonstret på bilden har inte ätit så mycket godsaker som man kan tro. En fjärdedel ballerinakex på den första bilden och ca 1 msk vaniljglass på den andra. Tänk att det kan bli så mycket kladd av så lite... hihihi.

Nej, jag tycker inte att jackan är klumpig. Lite lång i ärmarna men annars bara bra! Verkligen tur att vi inte tog större storlek :)

Ja, jösses vad Felicia har handlat de senaste dagarna! Fast mycket på Kappahl och de hade 25% på allt.
Hon är så stolt över de olika kombinationerna hon kan få ihop :)

Jag har inte hunnit skriva i viktbloggen ännu. - 0,2 kg blev det den här veckan. Ett minus är ett minus...

Jag har varit på ljusparty hos peters kusin idag, det var riktigt trevligt!

Nu ska jag fixa lite middag. Skönt för er med färdiglagat!

Kramar

Helen sa...

Tack för gratulationen.

Oj oj, vilken pärs ni haft i helgen. Vad 17 skulle ni där att göra? Minns att du skrev tidigare i bloggen om denna helg. "Men allt som inte dödar härdar" heter det ju . Ha ha!
Och det blir ju inte bättre av att man tjurar direkt.

Det är alltid knepigt det där med att säga till andras barn. Jag tycker det är bra att en del vågar det. Men det beror ju på vad barnen är vana vid oxå, hur dom tar det.

Hoppas ni har sovit bra inatt. Du kände dig säkert som princessan på ärten i egen säng :D.

Jag klippte Leos lugg själv och otroligt nog satt han blick still. Den är ju inte jämn direkt men jag betalar inga 280:- för klippning hos frissa. Inte klokt vilken pris!
Hans lockar i nacken kan jag bara inte klippa ännu. Fast nu ser det nästan ut som han har hockefrilla.

Ha en bra vecka i regnrusket
kram från stockholm

A-K sa...

Har du fått med någon mer till Danmark?
Tack för färgerna och vilka plagg som finns... jag tar mig en funderare under dagen och återkommer senare idag.

Såg att du var inne på bloggen precis innan jga la in ett nytt inlägg :) Gå in igen och kolla de coola blöjorna jag hittade på Willys igår :)

Filippa gillar popcorn, de smälter ju i munnen på dem. Fast hon får bara äta några stycken.

Kram