fredag, april 24, 2009

Projekt rädda soffa!

Här är så tyst, så tyst:) Milo vaknade 06.20 och vi gick upp efter en stunds mys, åt frukost bestående av havregrynsgröt till oss båda. Milo lekte lite på golvet men blev fort gnällig, märkligt tycke jag men testade att lägga honom och han fick amma ett par minuter sedan fick han nappen och lades i säng och somnade på studs! Kl 08.00. Vad ska jag då göra? Sova jag med, nää då blir jag nog bara tröttare. Jag gick ut och mätte armstödet på soffan och sydde ett skydd i beige fuskskinn, tadá! Blev bra och nu kan inte Fanny klösa i tyget på soffan iaf. Nu tänker ni säkert varför hon inte klipper klorna på kattan, går inte ska jag tala om. Hon är en ganska skygg dam som hatar att bli fasthållen. Vill jag inte ser ut som en randig röd/vit Mie så ska jag låta hennes klor vara;-) Hon fixar dem själv för hon biter av dem själv men hon gillar att spänna ut sej och nu har soffan(som är ny) blivit offer. Dom har ett par klösställningar som dom oftast använder.
Först tänkte jag sy en ficka till fjärrkontroller men känner jag oss själva så kommer dom aldrig ligga där ändå så det droppade jag!

Funderar på att köra ut och handla lite mat inför helgen och sedan vill jag ha ett par linnen som går ner lite över baken, tror Gina Tricot brukar ha bra linnen. I helgen är det marklad i byn och dagiset har barnloppis så jag ska gå dit en sväng och kolla, hittar kanske något roligt, who knows?

Om jag skulle sy en dyna till Milo barnstol, den vi har passar inte modellen på stolen. Köpte grön frotté på Stof & Stil som jag tänkte använda, lätt att tvätta och håller färgen bra.

3 kommentarer:

A-K sa...

Jösses människa vad du är produktiv! Det blev ju jättebra på soffan!
Lilla damen har haft en natt då hon mellan 2 och 3 inte ville sova (hon somnade ju för tidigt igår kväll). Vi vaknade kl 7 och kl 8 var hon trött, men vägrar att sova.
Nu ålar hon runt här på golvet och jag ska jobba lite innan jag sätter mig vid symaskinen.

Härlig känsla när allt känns roligt!

Kramar

CiliaH sa...

Du syr och jag vänder upp och ner på trädgården! Ska vi lära oss att bara slappa med någon gång ;)

katja sa...

Så bra det blev! Kanon att slippa skälla på katten och att soffan förblir hel. Kul att se vad andra syr, har du sytt kläder också? Måste spana bakåt i din blogg o se om jag hittar nått. Jag har nyss börjat sy, köpte maskinen i slutet av mars.

Hoppas er fredagskväll är bra :)