söndag, april 19, 2009

Milo 9 månader och födoämnes-spion

Grattis på 9 månaders dagen min store påg!
Tänk när du var så här liten plutt(två dagar gammal)

Mild thaigryta
Från 8 månaderKomplett varmrätt. Innehåller små bitar. Råvarorna är naturligt fria från gluten.Innehåller 200 g. Ingredienserna är angivna i viktordning.Innehåll:Vatten, Ananas, Kyckling (10%), Morot, Palsternacka, Krossade tomater, Ris, Lök, Äppeljuice, Risstärkelse, Grädde, Vegetabilisk olja (raps), Paprikapulver, Vitlökspulver, Ingefära, Gurkmeja, Koriander, Spiskummin.Näringsvärde per 100 g:Energi 300 kJ (70 kcal). Protein 3 g. Kolhydrat 10 g. Fett 2,0 g.Art.nr 4449


Denna burken fick Milo igår och den har vi aldrig testat. Det enda den innehöll som jag inte kan komma på att han fått tidigare är ananas och koriander. Han fick också smaka lite bröd av mej som det fanns valnötter och russin i, dessa kan också vara boven men jag har ätit en del nötter och russin när jag ammat. Ananas har jag också ätit. Koriander har jag inte i min matlagning så den kryddan tror jag inte han fått tidigare.

Utslagen är inte bättre idag men börjar bli torra och då misstänker jag allergi exemen.

Han sov gott till 2 inatt sedan var det lite oro i lägret, fick ammas 2, 4 och sedan vaknade han 06.18, trött men kunde inte somna om så vi gick upp. Han är lite bråkig för jag får inte ligga ner och amma och det ska vara högra boppen först annars blir han förbannad:) Hur kul är det att sitta upp i ett svalt sovrum mitt i natten? ohhh vad jag älskar min underbara son ändå:)
Så här valde jag att ha mitt namnband, jag kunde inte välja symbol så jag gav upp! Detta blir stilrent och bra, det ska ju heller inte lysa långa vägar med namnband.

2 kommentarer:

A-K sa...

Stackars Milo!

Låter ju märkligt om han skulle reagera så på koriander. Jag tippar nog på ananasen isåfall, Nötallergi brukar ju sätta sig i luftvägarna, kanske kan det vara russinen. Det är ju lite skillnad att få det amningsvägen eller att äta det själv. Jag läste att en allergisk reaktion (som utslag, pipande eller väsande andning, eller svullnad av läppar och tunga) i allmänhet uppstår inom en timme efter att man ätit det.

Felicia fick en allergisk reaktion i höstas (hon har aldrig visat tecken på allergi innan). Hon fick först utslag på benen som försvann och så vandrade de runt på kroppen, blossade upp, satt kvar i ca 2 timmar och försvann sedan för att blossa upp på ett annat ställe. Medans jag pratade med vårdcentralen blossade de upp på halsen och då bad de mig komma in med henne. Vi kunde inte komma på att hon ätit något annorlunda den dagen. Det är ett detektivarbete att komma på vad det kan vara. Hon fick antihistamin att äta i 30 dagar och sedan dess har det inte varit något mer.

Nu ska vi grilla hamburgare och sedan ska vi äta tårta och imorgon är det dags för "måndagsrycket" igen ;)

Bra val på namnbandet :) Det blir jättesnyggt!

Kramar

Helen sa...

Grattis milo på 9-månadersdagen.
Leo ligger lite efter. Stod och fingrade på thaiburken i affären sist jag laddade med burkar, men tog den inte. Tänkte att den kanske var för stark.
Har noll koll på allergier så jag kan inte komma med några tips.

Skrattar åt att han vill ha högre boppen först :-). Till att vara kräsen. Mot slutet när jag ammande Leo vägrade han oxå att ligga ner. Surt!

Vår lejonkung var mycket klen igår kväll. Otröstlig och bara skrek.
Men han sov bra och efter en haldan förmiddag har resten av dagen var OK. Hoppas det håller i sig.

Bra val för namnbandet tycker jag.
Kikade på alla symboler och tänkte jag skulle rekommendera någon men jag kunde inte heller bestämma vilken som var snyggast.

kram från oss