lördag, februari 28, 2009

Mammas dag idag!

Bilden togs inte idag;-) utan när Milo var 2 veckor, tyckte bara den var gullig. 30 graders värme var det ungefär, tänk denna sommaren så ska vi springa och jaga honom på stranden. Tillbaks till verkligheten frun;-D

Vill börja med att berätta att Milo har sovit sin första hela natt utan amning! Somnade 19.30 och sov till 06.05, så duktig! Negativt: han somnade inte om igen för han låg och fyllde blöjan efter amningen. Men vi gick in i sängen igen och där låg han och undersökte sina händer och våra ansikten fram till vi gick upp helt kl 07.00. Han är så mysig på morgonen när han ligger och småpratar och mår bra.

Idag har jag lämnat bort min son i hela 5 timmar! Det är första gången jag varit borta så länge. Det var visserligen pappa som var hemma och tog hand om honom men det kändes i mammahjärtat, speciellt när jag körde hemifrån! Men jag får erkänna att det var skönt att få en dag när man bara är:) Vi var på spa med min mamma och två av hennes väninnor och min syster och en väninna till mej. Vi hade det så bra!!! Vi började med att få 20 min vattengympa som faktiskt var ganska tufft för en otränad men gudars så skönt! Ska nog börja gå på det själv. Sedan kom vi in i ett sparum med bubbelpool, ångbad och iskall tunna. Stort fruktfat och vatten fanns serverat. Sedan hämtades vi för ryggmassage och därefter citrondoftande oljebad...ohhh så härligt, ett litet rum med två kar och fullt med levande ljus och massor av svaga dioder i taket. Vi sysslade med detta i 4 timmar, så bra för mammasjälen!

När jag kom hem så hade Milo sovit 2½ timma och fått gröt, lekt och började bli trött igen så jag ammade honom och sedan sov han 1½ timma. Jag var så trött så jag somnade på soffan i en timma, skönt.

Ikväll gjorde vi en tacopaj med sallad och vitlöksbröd och idag ska vi faktiskt se melodifestivalen.

Milo har fått riktigt kläm på att stå i krypställning nu, börjar så smått stå och gunga. Och vet ni vad? En framtand har spruckit igenom idag, tänk vad mycket som händer i en liten killes liv, det är ju massor som ska benas ut i lilla huvudet:)

1 kommentar:

A-K sa...

Lilla sötisen :)
Ja, tänk vad varmt det var i somras! Sista gravidveckorna var ju näst intill outhärdliga...

vad duktig Milo var som sov en hel natt! Filippa vaknar fortfarande minst en gång per natt, oftast vid 4-tiden.

FY... vad avundsjuk jag blir på din SPAdag! 4 timmar??? Jösses vad underbart!Vattengympa är ju verkligen underbart! De har vattengympa på badhuset här (ca 10 min gångväg från oss) två gånger per vecka. Där har jag varit med flera gånger, det tråkiga är bara att det är vid 11-tiden och det är ju svårt att ta med Filippa dit.

Om han fått kläm på att stå i krypställning så får han säkert kläm på att börja förflytta sig så snart också!

Ja, usch vad jobbigt det är när Anton inte är hemma. jag är mer van vid att Felicia är borta, hon sover över hos kompisar titt som tätt. Nåja...Det är nyttigt för honom att vara borta från oss ett tag också :)

Kramar