onsdag, januari 14, 2009

BVC


Uppdaterat em.
Vi kom inte iväg till Milos kompis för hans pappa hade fått gå hem från jobb i fm pga influensan med feber och ont i kroppen, det vill vi inte få.
Men till BVC kom vi. Milo matchvikt ökar i en lite lugnare takt nu.
Vikt: 9355 gr
Längd: 70 cm
Huvud: 45 cm
Han fick också spruta nr 2 som dom normalt får vid 5 månaders ålder men då var Milo sjuk och fick den idag istället och till mammas stolthet sa han inte ett pip(skönt för jag är så känslig själv när han blir ledsen och hur kul är det att börja lipa på BVC). Alla övningar på 6-mån kontrollen klarade han. Han fick dock en remiss till Lund för hans ena pungkula gick inte att finna, den har funnits men nu ska dom hålla koll på honom framöver. Jag har märkt att han ofta har ihopdragen pung så antagligen kan han konsten att gömma sten:) Han har även fått svamp i rumpan som vi skulle behandla med det lila medlet, svampen i munnen har vi lyckats häva med vichyvatten. detta är första gången han har röd rumpa så jag blev lite förvånad men nu fick jag en förklaring.
Han är ju också väldigt torr i hyn och de torra fläckar han har på kroppen kunde jag ta 1% cortisonsalva på eftersom jag kämpat på med rapsolja och locobase i lång tid nu. Kinderna fortsätter jag med wendelas salva ett tag till och hoppas få rätt på dem.
Ang sovtiden så fortsatte Milo sova i förrgår natt men vaknade 01.30 och fick mat och sedan fick vi gå upp vid 7 på morgonen. Igår kväll var en sådan jobbig kväll igen, ammades halv åtta för då var han jättetrött och somnade vid bröstet, när jag sedan höll på att rapa honom hojtade Linette till på sin vovve och Milo vaknade till och skulle minsann inte sova då!! Jag försökte ett par gånger under kvällen och jag satte honom i sjalen men han kämpade hej vilt mot att somna. Kl 22.30 sov han igen och det var oroligt långt in på natten, vaknade kl 6 i morse, åt och sov vidare till 7.45. Det är tydligen en period vi ska igenom.
Jag har shoppat på nätet:) Hittade en sida i Danmark som har mina favorit babykläder Ubang. Upptäckte att man kunde betala med Visa och sedan gjorde jag mitt smartdrag:) Satte svärmors adress som leveransadress. Hon bor ju i Danmark och det var fraktfritt om man handlade för över 300 dkk(och det gjorde jag) Jörgen ska hem till henne den 7 februari så då kan han ta kläderna med hem. Att beställa till Sverige är dyrt så det hoppar vi över.
Om ni vill se vad jag köpte så finns allt på denna sidan. En omlottjacka blå, blå byxor, turkos långärmad body, blå långärmad tröja och blå gladstrumpor. Ville köpt det gröna påslakansetet också men dom har så dumma mått på örngotten i DH 45*45 cm och det passar inte på vår kudda. Har en dunkudde från DK men den är för hög att använda eftersom Milo ligger på mage, han har en helt platt.
Fick en bild med tandbebis:)

1 kommentar:

A-K sa...

Halloj!
Hoppas att 6-månaderskontrollen och sprutan gick bra! vad skönt att sömnen funkade bra i förrgår och trist att den inte funkade igår. Filippa går fortfarande på Londontid :) Hon somnar för natten vid midnatt och sover till 11 nästa dag med avbrott för två amningar. Helt OK med 11 timmars sömn, men jag kan ju inte ligga och dra mig till 11! Ska börja med att försöka vända dygnet för henne idag.
Jättefina kläder du köpt! Och smart att kunna skicka dem till svärmor och slippa frakten. Jag har hittat en engelsk sida som ska ha (hutlösa!!!) £30 för att skicka till Sverige (damkläder), det tycker jag är alldeles för mycket! För de pengarna kan jag ju nästan åka dit och hämta dem!
Kul namn på heldressarna ;)

Vilka UNDERBARA små tänder han har! Inga problem med amningen pga dem?

Hoppas att ni har en bra dag!

Kram/ Tant Rosa