lördag, maj 05, 2012

Kreta, våren 2012

8 dagar på Kreta, jag, Milo, mamma och min syster Heléne.
26/4-12: Upp i ottan, närmare bestämt 03.00. Packa det sista, få med Milos snuttar och klä oss. Vid 4-tiden kom morfar och hämtade oss. Resdagen gick perfekt och vi var framme vid lunch. Vi fick nog den bästa lägenheten på hela området! Den låg så fint vid poolen med en gräsmatta runt hörnet, kvällssol på altanen. Hela veckan har vi badat massor, varit på clown och trolleri-kväll, ätit på olika restauranger, shoppat, varit på stranden, promenetat mycket, besökt Chania, åkt taxi och buss. Milo stortrivdes och vi andra kom fram till att detta var det bästa vi gjort på mycket länge. Jag kände att hela jag slappnade av - ingen tv, ingen dator, inget internet, inte städa, inte laga mat, inte jobb...bara vara och njuta och må bra, det var bara så jefvla perfekt!

Nu radar jag upp lite blandande bilder. Jag har fler i mobilen men har sladden för överföring på jobb, får ta det i veckan istället. Har också en fin film i mobilen på Milo när han visar att han lärt sej dyka och hoppa kanonkulan från poolkanten.
 Jag och Milo badar. Om jag badade 10 ggr/dag så badade Milo minst 20:) Vi hade en ovanligt varm vecka enligt grekerna, mellan 26-30 grader i skuggan. Helt perfekt!
 Denna bocken fanns att se lite varstans, uthuggen i sten

 Nyvaken. Milo sov minst 2 timmar i sin vagn varje eftermiddag. Kunde inte bli bättre för då hade vi en glad kille med oss ut på kvällstrippen för att äte ute på något fint ställe.
 Lite roligt med denna groda och hans "fru" som kom ner i poolen varje kväll kl 20,40(exakt) Han sjöng en hög uppvaktningssång till frun i ett par timmar..varje kväll. Kunde vara liite irriterande när man kröp i säng för det hördes in i lägenheten.


 Milo skjuter mormor med vattenkanonen
 Leker med en drake han köpte
 Äter en chokladsockerkaka som han tog efter varje frukost, han verkligen älskade denna kaka. By the way, hotellfrukosten var enastående:)
 Poserar utanför vår altan
 Min mamma, så vacker!
 Min syster, lika vacker!
 Milo gungar på lekplatsen
 Milo och mormor på lekplatsen
 Milo står och drömmer utanför vår lägenhet
 Milo och hans nyfunna kompis Victor hoppar kanonkula i poolen
 Mormor och Milo spelar Yatzy på altanen
 Chaniabesöket
 Denna häst och vagn ville Milo åka men det var en lång stadstur och vi hade inte tiden till det så vi fick nöja oss med att titta.
 Vi hade så många fina blommor på hotellområdet
I väntan på bussen till flygplatsen för att resa hem, Milo och Victor tokar sej. Victors storebror Oscar var också med och lekte men han kom inte med på bild.

Kram på er! Mie

3 kommentarer:

Helen sa...

Härliga bilder och vad skönt ni verkar ha haft. Kul att Milo gillade att bada och att ni kunde turas att leka med honom. Och visst överlever man utan internet :-)
Då kan jag fråga dig om vi nångång vill till Kreta, vart det är bra att bo. Har aldrig varit där.

Nu ska vi packa ihop oss och åka på 85-års kalas.
Välkommen till vardagen nu imorgon

kram

Anonym sa...

Hej ja vi kopplade verkligen av och dagarna bara var så härliga med allt vi gjorde. Mysiga kvällar hade vi med. Milo blev modigare o modigare för varje dag och han orkade med oss bra.Tänk villken upplevelse i denna lilla pojkhjärna. Saknar er redan. kram mormor.

gunsan sa...

Ser härligt ut..får mig att längta än mer till våran resa. Kram