söndag, februari 13, 2011

Trotsåldern

 Jag tror jag skulle köpt ett helt fång av Ranukler istället för bara en, köpte den hos Enkla Ting, en underbar butik på landet. Det talar nog om lite hur jag har det idag. Milo är trotsig och har ett hopplöst jobbigt humör just idag. Maken påstår att det inte är normalt så honom är jag också kokt på. Om det är något jag inte gillar så är det att kläcka ur sej saker som man inte vet eller har underlag för...*Mie arg och ledsen*
 
 Nu har jag fått nr 2 av de söta tofsarna och dem har jag hängt på mina gardiner i ett virkat tunnt band. Jag gillar effekten och gardinen får ett annat liv. Dom är väldigt sköna att röra vid och jag har lite svårt att låta bli när jag går förbi.
Igår var vi hos våra kära vänner Ulrika och Per, vi åt underbart god mat och efterrätt och satt och snackade hela kvällen, utan avbrott:) Milo somnar ju inte så lätt när vi är borta så vi körde hem vid elva. Redan då visade lille herrn trots när vi skulle gå ur bilen. Fick iaf honom i säng utan större utbrott.

I förmiddags körde vi till enter syd för att köpa lite strumpor till Milo. Tröjor är vi också behov av för Milo har tagit ett jätteskutt i växt, speciellt ärmlängden och överkroppen, tröjorna börjar bli korta på flera håll.
Hittade denna tröjan och strumporna på Polarn och Pyret. Härlig mintgrön och grön färg och lappen på armbågen var häftig. Att sedan båda strumporna matchar gillar ju jag. Skorna hittade jag på Deichmann, deras Elefantmärke som är jättebra skor. Kanon att ha som övergång nu i vår.

När vi skulle hem så ville Milo in på McDonalds men där var såå lång kö så vi övertalade honom att köra til max istället och det gick bra....men...när vi kom dit så blev något fel och Milo var övertrött och flippade ut totalt. Han skulle ingenting och puttade bort allt, vägrade bälte i bilen och skrek som en tok. Jag bevarade lugnet men det funkade inte ändå. Det slutade med tvångspåsättning av bälte och två föräldrar som blev ovänner. När vi kom hem somnade han i min famn och vi gick och sov middag ihop. Han vaknade för snbbt och var fortfarande gnällig och det är tur att jag har en ängels tålamod, oftast.
Hoppas att kvällen blir bättre för nu har jag huvudvärk och känner att det inte ska så mycket till för att jag ska bli ledsen.

Hoppas er söndag har varit bättre! Kram vänner

3 kommentarer:

Helen sa...

Snygga skor. Har oxå upptäckt den skoaffären, men bara handlat till mig själv än. Snart dags att hitta till Leo. Ska inte bli lika många par som förra våren i alla fall. Nu har jag gett bort alla hans skor till Robin 1 år.

Så Milopågen är lite småsur just nu. En del beror säkert på att han inte är riktigt frisk. Men sen kommer trotsen oxå. Det märks mycket här oxå. Men det är enklare att försöka ha tålamod för det hjälper inte alls att man blir skogstokig fast man helst vill:-). Trist oxå när mamma och pappa börjar tjafsa pga de små.
Hoppas ni får en bra natt och att Milo kan gå på dagis imorgon.

Kram från en trött familj som haft fullt upp hela helgen.

A-K sa...

Trotsåldern ÄR jobbig och barn beter sig ibland på ett sätt som inte känns "normalt"... det är helt normalt! Jag läser mellan raderna och förstår att du är ledsen och arg! Skickar den största kramen!

De där tröjorna från POP är jättesnygga! Det snyggaste de gjort på länge!

Vi har haft kalas för Anton för Peters sida av släkten. God mat och trevligt umgänge... skönt att vara "lagom många" på kalas så att man hinner prata med alla :-)

KRAM

Anonym sa...

Hej ,jag pratade i telefon med Jörgen och om du kom upp skulle du ringa mamma. När jag läst ditt innlägg förstår jag att du blev i sängen utan att ha dåligt sammvete. Ja delvis är han i trotts emelanåt och så är han nog inte riktigt i balans efter feber och hosta. Lite övertrött och inte vet vad han vill riktigt. Ha tålamod och lite smidighet utan att göra honom till viljes i allt när han tjurar så svänger det snart igen. Fast det har kanske inte svängt på pappa ännu ,ha ha.
Vi har haft fika med nästan hela familjen Olsson senare i em. Det är roligt när dom stora barnen också kommer med. Oliver ringde artigt när han fick sin födelsepresent och tackade personligt.När friden lagt sig i huset kom Helen och hämtade lilla Poppsi som var flickornas gunst i några timmar. Hoppas allt blir bra imorgon ,jag sa till Jörgen att ni får ringa om det är något med prinsen i morgon,jag är hemma vid 12.30 ifrån Ulrica. Kram mamma