Något positivt är att jag tagit tag i min mathållning för att inte gå upp ännu mer, just nu väger jag 8 kg mer än när jag slutade amma.
Fick smak på ett GI bröd som min mamma hade bakat så det var vi och köpte ingredienser till idag och ett bröd är bakat.
Bovetebröd med nötter och torkad frukt (GI)
Recept till ett bröd:
4 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl bovetemjöl
2 dl havregryn
1/2 dl rågkross
1/2 dl linfrö
1 dl solrosfrön
1 dl hackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 grovrivet äpple
1 dl hackade torkade aprikoser
2 msk honung
4½ dl naturell yoghurt
1 msk solrosfrön till att toppa med.
Rör ihop alla torra ingredienser och därefter blandas resterande i och rör runt. Smöra och mjöla en avlång form, ner med smeten och toppa med solrosfröna. 175 grader, nedre delen av ungen i ca 1 timma. Stjälp upp brödet på ett galler och låt svalna. Klart och riktigt gott:)
Jag har skivat upp brödet och lagt in det i mindre förpackningar i frysen, lätt att ta fram på morgonen och så har man till hela dagen.
2 kommentarer:
Själv har jag inte bakat matbröd på många år. För lat helt enkelt.
Förstår att du har tankarna på jobbet, går nog inte att låta bli med tanke på vad som hänt dig. Deppiga dagar måste få ta sin plats dom oxå.
Stå på dig bara. Småbarnsmammor är effektiva som 17 och planerar för att hinna allt. Det borde din chef uppskatta.
Jag ska oxå ta nya tag med hälsan nu när jobb och vanlig vardag börjar. Har nog inte gått upp mer än 1 kg under semestern men måste ta tag i träning och flås.
Brödet ser supergott ut!
Det ska jag testa :-)
Jag lider verkligen med dig att behöva ha den gnagande oron på semestern.
KRAM
Skicka en kommentar